Μέρκελ προς Βρετανους: Πάρτε το χρόνο σας για το Brexit

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

may-merkelΜέρκελ προς Μέι: Πάρε το χρόνο σου για το Brexit

Μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της Βρετανίας ότι δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσει άμεσα το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για τη διαδικασία εξόδου της από την Ε.Ε. έστειλε το Βερολίνο.
Κατά τη συνάντησή της με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε ότι είναι σωστό και απαραίτητο να «πάρει το χρόνο της» ώστε να δει τι θέλει να κάνει, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας για ελεύθερο εμπόριο και ελεγχόμενη μετανάστευση.
«Ακούμε τη Βρετανία, ακούμε τι ακριβώς ζητά και μετά θα δώσουμε τη σωστή απάντηση», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, σημειώνοντας ότι είναι «απολύτως κατανοητό» η νέα κυβέρνηση να «χρειαστεί κάποιο χρόνο, ώστε να καθορίσει τα συμφέροντά της» και προσθέτοντας ότι «είναι προς το συμφέρον όλων η Βρετανία να ορίσει τη διαπραγματευτική της στάση λεπτομερειακά και, αν είναι εφικτό, να περιγράψει πώς βλέπει τη μελλοντική της σχέση με την Ε.Ε.».
Από την πλευρά της η Μέι ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε πιέσεις για άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50, τονίζοντας ότι «θέλω να εργαστώ με την καγκελάριο Μέρκελ και τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου με δημιουργικό πνεύμα, ώστε η αποχώρηση να είναι λογική και τακτική. […] Όλοι μας χρειαζόμαστε χρόνο να προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις και η Βρετανία δεν θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 μέχρις ότου οι στόχοι μας είναι καθαροί».
Η Μέι επανέλαβε ότι το άρθρο 50 δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί εντός του έτους, ωστόσο και η Μέρκελ επανέλαβε ότι θα τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και δεν πρόκειται να μπει σε επίσημη διαπραγμάτευση με τη Βρετανία πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς βλέπει τις σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ