Θέμα χρόνου το ένταλμα σύλληψης για Βγενόπουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

VgenopoulosLΛευκωσία: Η Αστυνομία άρχισε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα να καλεί πρόσωπα και να τους απαγγέλλει κατηγορητήρια για την υπόθεση της Focus και του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έδωσε σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» θα κληθούν για να κατηγορηθούν γραπτώς 10 πρόσωπα και εταιρείες που εμπλέκονται στην υποθεση.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, καθώς και άλλα γνωστά πρόσωπα που είναι επαγγελματικά συνδεδεμένα με τον ίδιο στην Ελλλάδα. Στην Κύπρο πλην του κ. Χριστοδούλου, θα κατηγορηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δύο πρόσωπα και μια εταιρεία. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Χριστοδούλου είχε καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση όσον αφορά ζητήματα φοροδιαφυγής, ενώ τώρα η νέα υπόθεση αφορά τους λόγους που εδόθησαν τα χρήματα από τη Focus και ποιες υπηρεσίες προσφέρθηκαν ως αντάλλαγμα.

Για την υπόθεση ανακριτές του ειδικού κλιμακίου, που διερευνούν τα αίτια κατάρρευσης της οικονομίας, είχαν μεταβεί πρόσφατα στην ελληνική πρωτεύουσα και πήραν καταθέσεις από τραπεζικούς, κυρίως, υπαλλήλους σε σχέση με τη διαδρομή του 1 εκατ. ευρώ. Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι πώς θα κληθούν να έρθουν στην Κύπρο ο Βγενόπουλος και οι άλλοι, που θα βρίσκονται στο κατηγορητήριο.

Ήδη, όπως έγραψε ο «Φ», ο κ. Βγενόπουλος κλήθηκε να έρθει οικειοθελώς στην Κύπρο, αλλά αρνήθηκε να το πράξει, οπόταν και σε κατοπινό στάδιο θα πράξει το ίδιο. Αυτό, που ενδεχομένως θα γίνει, είναι να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης και να εκδοθεί κλήση για τους εξ Ελλάδος κατηγορούμενους.

Στην περίπτωση που παραλείψουν να εμφανιστούν ενώπιον της κυπριακής Δικαιοσύνης, τότε θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους και θα ζητηθεί η έκδοσή τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος της υπόθεσης ενδέχεται να καταχωρηθεί στο δικαστήριο ακόμα και την ερχόμενη Τρίτη οπόταν και θα τρέξουν οι διαδικασίες για κλήτευση των κατηγορουμένων να εμφανιστούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης –

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/323936/archisan-ta-katigoritiria-gia-ti-focus#sthash.cTqRsyGm.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ