Σημερα η απόφαση για το αν θα αποκλειστεί η Ρωσία απο τους Ολυμπιακούς του #Rio2016 #olympics

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

rio-olympics-rio2016-rioolympics-olympicgames-roadtorioΜία απόφαση ιστορική με λίγο από… ψυχροπολεμικό κλίμα. Ολόκληρη η ομάδα της Ρωσίας θα αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές της.
Είναι μία απόφαση η οποία δεδομένα θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και μάλιστα από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ήδη έχει αφήσει αιχμές για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αρνούμενος κάθε εμπλοκή της χώρας στο περιβόητο πια σκάνδαλο ντόπινγκ.
Μία απόφαση που θα κάνει ακόμη πιο… ιδιαίτερους τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Πριν τους οποίους πολλοί αθλητές εκφράζουν ανοιχτά την ανησυχία τους για την ραγδαία εξάπλωση του ιού Ζίκα στη Βραζιλία. Πριν τους οποίους χιλιάδες αστυνομικοί διαδηλώνουν για τις συνθήκες εργασίας τους και λένε ξεκάθαρα πως δεν μπορούν να προστατέψουν τους εκατομμύρια τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα. Πριν τους οποίους η Βραζιλία δείχνει και πάλι το “διπλό” της πρόσωπο. Αυτό της “λάμψης” μίας τέτοιας διοργάνωσης που συνυπάρχει με τις “σκιές” της ανεργίας, της ακραίας φτώχειας και των κακουχιών…
Λίγες ημέρες πριν, το BBC αποκάλυψε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία κατά του ντόπινγκ έχει συντάξει μία έκθεση, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας χρηματοδότησε πρόγραμμα ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι το 2014!
Σύμφωνα με την έκθεση της WADA, Ρώσοι επιστήμονες αλλοίωναν και άλλαζαν δείγματα ούρων προκειμένου να μην εντοπίζονται απαγορευμένες ουσίες στους ελέγχους αντι-ντόπινγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ