Ο Άρειος Πάγος γκρεμίζει την διαπλοκή 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 4690Νέα στοιχεία οδήγησαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην απόφαση να ανασύρει από το αρχείο τις δικογραφίες που αφορούν την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο!
Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικογραφίες που αφορούν τον επιχειρηματία και συνεργάτες του και είχαν τεθεί στο αρχείο από τις εισαγγελείς Εφετών Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η κυρία Δημητρίου οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση έπειτα από νέα στοιχεία που ανέκυψαν και τέθηκαν υπ’ όψιν της. Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι αναφορές και έγγραφα πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του νυν αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Τσιρώνη και του πρώην υπουργού και βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη. Επίσης, στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βάρυνε η άσκηση της πειθαρχικής αγωγής σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για τους χειρισμούς της όσον αφορά τη δικογραφία Βγενόπουλου. Η κυρία Τσατάνη, η οποία χειρίστηκε τη μία από τις δύο δικογραφία που ανασύρονται από το αρχείο, είχε μάλιστα ανακοινώσει πριν γίνει γνωστή η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, ότι κατέθεσε μήνυση σε βάρος Κύπριων αξιωματούχων για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης καθώς και ότι προσέφυγε στο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Επιπλέον στην απόφαση της κυρίας Δημητρίου μέτρησαν δημοσιεύματα του Τύπου όπως και το γεγονός ότι η έρευνα για τον επίμαχο επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ομόλογα είχε αρχίσει με αυτοκαταγγελία του κ. Βγενόπουλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επίμαχες δικογραφίες παραδόθηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενό τους από αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ