ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Κανεις δεν εχει αναλάβει ακόμη το Πραξικόπημα στην Τουρκια! Κανεις κυβερνητικός δεν εχει συλληφθεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageΥπάρχουν πολλά πράγματα , τα οποία είναι θολά όσω αφορά το στρατιωτικό πραξικόπημα.
Δεν συλλήφθηκε ούτε ένα άτομο απşo την κυβέρνηση , ούτε το συμβούλιο των υπουργών, ούτε ο πρόεδρος ,ούτε οι διοικητές , ούτε καν ένας διοικητής , ούτε καν ένας διοικητής μια περιοχής. Προσπάθησαν μόνο να εισβάλλουν στις γέφυρες και στο αεροδρόμιο. Διάβασαν τη δήλωση του πραξικοπήματος ,ενώ αυτοί οι πολιτικοί εξακολουθούν να ασκούν τα καθηκοντά τους.
Η δήλωση για το πραξικόπημα δεν υπογράφηκε απο κανέναν.
‘Οταν ο στρατός κάλεσε για το στρατιωτικό νόμο , οι στρατιωτικοί δεν πραγματοποίησαν τη δηλωσή τους.
Όταν ο στρατός ζήτησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας , οι στρατιωτικοί δεν την πραγματοποίησαν.
Οι στρατιώτες εστάλησαν μόνο στις μεγάλες πόλεις όπως στην ‪#‎Κωνσταντινούπολη‬ και στην ‪#‎Άγκυρα‬ και τους είχαν πει να περιμένουν τις επόμενες εντολές τους , αλλά οι εντολές δεν ήρθαν ποτέ , μέχρι που κατακρεουργήθηκαν (οι στρατιωτικοί) από το πλήθος.
Δεν υπήρχαν μόνο υψηλόβαθμοι στρατιώτες στους δρόμους.Υπήρχαν μόνο κανονικοί στρατιώτες , και δεν ήξεραν τι να κάνουν.
Οι στρατιωτικοί (3ης κατηγορίας , 13 κανονικοί , 16 στο σύνολο) , που είχαν σταλεί για να συλλάβουν την προεδρία του παλατιού (Ak Saray) συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στην είσοδο.
Οι διοικητές του πραξικοπήματος πραγματοποιούσαν τις σημαντικές τους συνομιλίες μέσω του whatsapp.
Mερικές ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις , συνελήφθησαν , αλλά τους επέτρεψαν να συνεχίσουν την αναμετάδοση τους.
To ΤRT (Το κανάλι της κυβέρνησης) συνελήφθη. Ύστερα από την ανάγνωση της δήλωσης , (το κανάλι) πήρε πίσω τους εργαζόμενους της TRT και το κανάλι συνέχισε την αναμετάδοση.
Εν τω μεταξύ έγιναν ανακοινώσεις από 90.000 τζαμιά σε όλη την Τουρκία, καλώντας τους ανθρώπους στους δρόμους.
Ενώ τα πάντα ήταν θολά και γίνονταν αναφορές για τους νεκρούς στις ειδήσεις: οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης , καλούσαν τους ανθρώπους στους δρόμους αντί να λένε σε αυτούς να μείνουν στο σπίτι μέχρι τα πάντα να ηρεμήσουν.
Οι στρατιώτες οι οποίοι δεν ήξεραν τι να κάνουν και παραδόθηκαν , ήταν ηττημένοι και σκοτώθηκαν βάναυσα από δικούς τους ανθρώπους.
Τα τανκς καταλήφθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι είχαν μαζί τους μόνο μαχαίρια και πιστόλια.
Το αεροσκάφος του Προέδρου ‪#‎Ερντογάν‬, το οποίο θα μπορούσε να αποδοθεί μέσω των ιστοσελίδων όπως το “flightradar24.com», ταξίδευε γύρω γύρω σαν να μην υπήρχε καθόλου F-16 στον αέρα , και προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ , το οποίο είχε ήδη καταληφθεί από το πραξικόπημα. Επιπλέον ο Ερντογάν ύστερα απ’ την προσγείωση κανόνισε μια συνάντηση τύπου.
Πριν υπάρξουν σαφείς δηλώσεις . Μερικά από τα τηλεοπτικά κανάλια σαν να είχαν συμφωνία μεταξύ τους το ένα με το άλλο – δήλωσαν ότι η απόπειρα πραξικοπήματος έγινε από το ‪#‎FETÖ‬ (Οργάνωση του Φετουλάχ ‪#‎Γκιουλέν‬).
Ήταν το μόνο πραξικόπημα που έγινε ζωντανά στον αέρα. Ενώ όλοι ήταν ακόμη ξύπνιοι, αντί να γίνει γύρω στος 4-5 η ώρα το πρωί.
Αντί να χτυπήσουν σκληρά και εκπλήσσοντας , το πραξικόπημα πέρασε από μια διαδικασία βημάτων για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για την πρόθεση τους.
Υπήρχαν πανό και δηλώσεις κατά του πραξικοπήματος , αμέσως μετά τα επισόδεια ξεκίνησαν και όταν κανένας δεν ήταν σίγουρος γι’ αυτό.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να σταματήσει το πραξικόπημα (το οποίο ήταν σχηματισμένο από 2000-3000 στρατιώτες) με δικούς της ανθρώπους , αντί να χρησιμοποιήσει αστυνομία.
Οι στρατιώτες που πιθανόν ξόδεψαν τόσο πολύ χρόνο για να σχεδιάσουν το πραξικόπημα έκρυψαν τα προσωπά τους στην τηλεόραση , και έβαλαν τον ομιλητή να διαβάσει τις δηλώσεις τους.
Και το χειρότερο είναι, οι στρατιώτες οι οποίοι λέγεται ότι είναι μέλη της Οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, είχαν διοριστεί στις θέσεις τους από τη κυβέρνηση ‪#‎AKP‬, κατά την διάρκεια της 14 χρονών εξουσίας του. Επίσης οι άνθρωποι που αντιστάθηκαν στην Οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και ενημέρωσαν την κοινωνία για τις δραστηριότητες τους, είχαν συλληφθεί στο παρελθόν.
Τώρα… παρόλο που υπήρξαν πολλοί μάρτυρες λόγω του ‪#‎PKK‬ μέχρι και σήμερα, κανείς δεν ζήτησε την εκτέλεσή του Αμπντουλάχ ‪#‎Οτζαλάν‬, αλλά αντίθετα τώρα το πλήθος βγαίνει στους δρόμους και απαιτεί τις εκτελέσεις των διοικητών του πραξικοπήματος.
Μεταφράστηκε από το κείμενο στην ιστοσελίδα κάτω:
https://eksisozluk.com/entry/61755845
Μεταφραση ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ