Ενώ είναι πλήρως εκτεθειμένη, η Τσατάνη συνεχίζει να πουλάει νομική τρέλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΣΑΤΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΤο εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης Βγενόπουλου την οποία είχε αποσπάσει παρανόμως και αρχειοθετήσει η Γεωργία Τσατάνη, αλλά και οι εξελίξεις με την έφοδο των οικονομικών εισαγγελέων στα σπίτια του επιχειρηματία και τεσσάρων συνεργατών του, αφήνουν για μια ακόμη φορά έκθετη την εισαγγελέα Εφετών, η οποία τις προηγούμενες ημέρες κατέφυγε σε μια ακόμη πρόκληση.

Η Γεωργία Τσατάνη, την ώρα που τραβιέται επιτέλους η κουρτίνα της υπόθεσης Βγενόπουλου και αποκαλύπτεται σταδιακά τόσο το μέγεθος του σκανδάλου, όσο και ο τρόπος με τον οποίο συγκεκριμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης χειρίστηκαν τις υποθέσεις που αφορούν τον επιχειρηματία, καταθέτει μηνύσεις και προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η εισαγγελέας Εφετών, πλήρως εκτεθειμένη πια από τα ίδια τα γεγονότα, αφού εκτός των άλλων διώκεται πειθαρχικά πρώτον επειδή αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου παρανόμως από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και δεύτερον επειδή την αρχειοθέτησε, επιχειρεί σε μια κίνηση αντιπερισπασμού που θυμίζει αντίστοιχες τακτικές του Ανδρέα Βγενόπουλου, να αποπροσανατολίσει κατηγορώντας κύπριες εισαγγελείς που κατέθεσαν εναντίον της κατά την πειθαρχική έρευνα, όσο και την ίδια τη Βουλή και τα θεσμικά της όργανα.

Κι ενώ η ίδια αρνείτο να προσκομίσει ακόμη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη διάταξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης Βγενόπουλου, αφήνοντας εκείνον με επιστολές του να εμφανίζεται ως καλός μαθητής που είναι πρόθυμος να εμφανίσει τα στοιχεία, σήμερα κατηγορεί ως ψευδομάρτυρες τις κύπριες συναδέλφους της και προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυριζόμενη πως ορισμένοι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Θεσμών δεν της συμπεριφέρονται σωστά.

Η Γεωργία Τσατάνη, όπως και κάθε άλλος πολίτης, έχει βεβαίως κάθε δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, να χρησιμοποιήσει νομικά τεχνάσματα και να πουλάει «τρέλα», ως δημόσιος λειτουργός όμως, οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρονται από τη γενικότερη συμπεριφορά της σε σχέση με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Διότι δεν μπορεί ξαφνικά μια κρατική υπάλληλος όπως είναι η εισαγγελέας Εφετών από εκεί που εμφάνιζε τον εαυτό της ως μαχητή της διαφάνειας και που μιλούσε για αθέμιτες παρεμβάσεις στο έργο της, να καταφεύγει σε τέτοιες προκλήσεις, προσβάλλοντας τα θεσμικά όργανα και δημιουργώντας κακή εικόνα για το ίδιο το Σώμα το οποίο υπηρετεί. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς της.

Υπενθυμίζεται εν τω μεταξύ ότι αύριο Δευτέρα συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών η δίκη μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Κώστα Βαξεβάνη. Η δίκη αφορά αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc σχετικές με τη δραστηριότητα του επιχειρηματία στη Λαϊκή Τράπεζα. Όπως έχει αποκαλύψει το περιοδικό, ο Βγενόπουλος, χρησιμοποιούσε την τράπεζα για να δίνει δάνεια σε φίλους επιχειρηματίες, πολλές φορές χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ