Η Τσατάνη ομολογεί ότι "έστησε" τον Παπαγγελόπουλο! Αναζητούνται οι συνεργοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΣΑΤΑΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣΤρομερές αποκαλύψεις για ακόμα μια φορά στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας με την Τσατάνη να μην διαψεύδει ότι παγίδευσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο! Πλέον η δικαιοσύνη οφείλει να εντοπίσει ποιοί βοήθησαν ή και οδήγησαν την Τσατάνη σε αυτή την κακουργηματική πράξη. Είναι επιχειρηματικά συμφέροντα που την πίεσαν; Είναι προσωπική της επιλογή και ανέτρεξε στον …

υπόκοσμο για βοήθεια; Σε κάθε περίπτωση, η εισαγγελέας δεν χρησιμοποίησε την νόμιμη οδό για να κάνει κάτι τέτοιο, διότι απλούστατα δεν συνέτρεχε κάποια προστασία δημοσίου συμφέροντος ώστε να αποτανθεί στις αρχές.

Η εισαγγελέας δεν απαντούσε εάν υπέκλεψε συνομιλίες με Παπαγγελόπουλο και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε συνήγορός της

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στο πλαίσιο της ακρόασης της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη και με αφορμή τις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου για το αν υπέκλεψε την τηλεφωνική συνομιλία της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η προσπάθεια της προέδρου της επιτροπής να πάρει απάντηση στο… κρίσιμο ερώτημα -εάν η κυρία Τσατάνη έχει υποκλέψει τη συνομιλία της με τον αναπληρωτή υπουργό- προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελου Βενιζέλου και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου, Μάκη Βορίδη και Κώστα Τζαβάρα. Αφορμή για την ερώτηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου στάθηκε η παραδοχή της εισαγγελέως Εφετών στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ότι έχει στην κατοχή της αποδεικτικά μέσα της συνομιλίας της με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Από την πλευρά της, η κυρία Τσατάνη επαναλάμβανε τη μόνιμη επωδό, ότι έχει στα χέρια της αποδεικτικά μέσα (χωρίς να διευκρινίζει τι και πώς), τα οποία επιφυλάσσεται να προσκομίσει στις αρμόδιες Αρχές. Η εισαγγελέας, ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς ήρθαν στην κατοχή της αυτά τα μέσα και δεν απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα εάν έχει παγιδεύσει τον υπουργό.
Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος από τη χθεσινή συνεδρίαση:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Επιβεβαιώσατε ότι είχατε παγιδεύσει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου;»
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Τι ερώτηση είναι αυτή; Ρωτάμε όπως να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι. Συγκρατηθείτε!»
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Αφήστε, κύριε. Εσείς συγκρατηθείτε!»
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Εσείς να τα αφήσετε αυτά αλλού! Να τηρείτε τον κανονισμό και το Σύνταγμα».
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Σας ερωτώ ευθέως, τι είδους αποδεικτικό μέσο είναι αυτό που μπορεί να αποδεικνύει μια τηλεφωνική συνομιλία;»
ΤΣΑΤΑΝΗ: «Πράγματι, έχω αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα».
Η πρόεδρος της επιτροπής συνέχισε να επιμένει ώστε να πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση, με αποτέλεσμα στο πλευρό του κ. Βενιζέλου να προστρέξει και ο κ. Αθανασίου, ο οποίος παρενέβη τονίζοντας ότι η κυρία Τσατάνη «δεν είναι κατηγορούμενη, ούτε μάρτυς». Ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση παράνομα αποδεικτικά μέσα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ ο κ. Τζαβάρας απευθυνόμενος προς την πρόεδρο είπε: «Από εσάς, που έχετε ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν το περίμενα αυτό!» Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για το ζήτημα τον Σεπτέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ