Ο ΠτΔ τίμησε τους ήρωες της ζωής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 120 ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ, ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ
«ΔΙΝΩ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΝΩ ΖΩΗ».
27.7.2016
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Με χαρά σας υποδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να αναδείξω, όπως οφείλω άλλωστε, αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία σας, την πρωτοβουλία ανάβασης στον Όλυμπο, με το σύνθημα «Δίνω ελπίδα, δίνω ζωή, δεν είσαι μόνος σου, είμαστε όλοι μαζί σου».
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κορυφαίου συμβολισμού. Ενός συμβολισμού που αφορά γενικότερα τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά και την ανθρώπινη δύναμη. Κυρίως δε είναι μια πρωτοβουλία που έστειλε αυτό το μήνυμα σ΄ όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση. Και ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο είναι οξύ το πρόβλημα. Ακριβώς επειδή είναι ένα από τα οξύτερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι και θέμα ανθρωπισμού εξαιρετικά σημαντικό. Σας συγχαίρω, συνεχίστε και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και για την πρωτοβουλία και για το ήθος σας.
Κ. ΤΣΙΒΕΛΕΚΑΣ (Πρόεδρος Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου)
Σας ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε για τη στήριξη που προσφέρετε, προσφέρει ο κορυφαίος θεσμός της χώρας μας, ο πρώτος πολίτης της χώρας. Θέλω αυτή η προσπάθειά μας να αναδειχθεί, να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που πάσχουν, και να διευρυνθούν οι δότες μυελού οστών. Θα ΄θελα ο επιστημονικός συνεργάτης Καθηγητής κ. Γραφάκος να σας αναπτύξει λίγο το σκοπό της διεύρυνσης των δοτών μυελού οστών.
Σ. ΓΡΑΦΑΚΟΣ ( Καθηγητής υπεύθυνος επιστημονικός συνεργάτης για τον εθελοντισμό)
Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε για την τιμή,
Για να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών πρέπει να βρεθεί ένας δότης. Και επειδή δύσκολα βρίσκουμε στην οικογένεια, υπάρχουν ευτυχώς σήμερα εκατομμύρια εθελοντές. Επειδή όμως ο αριθμός των Ελλήνων είναι ακόμα μικρός έχουμε κάνει μία σημαντική προσπάθεια ιδιαίτερα με το όραμα ελπίδας των 41.000 δοτών που είναι σημαντικό για την Ελλάδα και να έχουμε προσφέρει και οι ίδιοι έξι μοσχεύματα σε Έλληνες και ασθενείς του εξωτερικού.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ – Β. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β’ 2, 100 28 ΑΘΗΝΑ – 210 721 5932 – 210 722 9865
ΦΑΞ: 210 724 8938 E-mail: [email protected] http://www.presidency.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ