Έτσι γίνομαι και εγώ καναλάρχης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image

Με την κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», Γιάννη Αλαφούζου, συνεχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ.

Ο όμιλος Αλαφούζου, με ζημιές 100 εκατ. ευρώ σε έξι χρόνια, οφείλει στην Εθνική Τράπεζα 51,3 εκατ.Παρότι μια δόση ύψους 1,7 εκατ. δεν πληρώθηκε, δεν υπήρξαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις με δεσμεύσεις λογαριασμών.Η συμμετοχή της Εθνικής σε ποσοστό 95% του συνολικού δανεισμού υπερβαίνει κάθε τραπεζική πρακτική.

Οι εκθέσεις ορκωτών λογιστών (2012, 2013, 2014) καταγράφουν αμφιβολίες για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, καθώς από το 2011 είχε ζημιογόνα αποτελέσματα χρήσης (όπως και οι θυγατρικές) και πορεία μετοχών προς το μηδέν.

Η ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου για το αν δόθηκε από την Εθνική ομολογιακό δάνειο 36 εκατ. στις 21/1/2015 στον Αλαφούζο με εγγυητή την Καθημερινή Α.Ε. έμεινε αναπάντητη.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας ρωτήθηκε από την Α. Καββαδία για ποιο λόγο η προσωπική εγγύηση που ζητήθηκε το 2014 από τον μεγαλομέτοχο Θ. Αλαφούζο ήρθη λίγο αργότερα. Η ερώτηση δεν απαντήθηκε.

Στις Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε. χορηγήθηκε εφάπαξ ποσό 3,4 εκατ. με λήξη 31/10/2010 και με εξασφάλιση εκχώρησης επιδότησης του ελληνικού Δημοσίου.

Έξι χρόνια μετά το ποσό αυτό δεν έχει εξοφληθεί και εγκρίνονται συνεχείς παρατάσεις της λήξης του.

Η Εθνική το 2015 «χρηματοδότησε» τον όμιλο με 800.000, ενώ το συνολικό διαφημιστικό πακέτο για τον όμιλο ήταν 3,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ