Τρία μέλη της Μαρινόπουλος διαχωρίζουν την θέση τους.

 

«Σηκώνουν το γάντι» και απαντούν τρία μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου
«Σηκώνουν το γάντι» και απαντούν τρία μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου
Τρία μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου που αποχώρησαν τον περασμένο Δεκέμβριο εμφανίζονται να «διαχωρίζουν» τη θέση τους και με καταχώρηση στις εφημερίδες υποστηρίζουν ότι όταν έφυγαν από το ΔΣ ανέλαβαν υποχρεώσεις και κινήθηκαν για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Παράλληλα, σημειώνουν ότι οι επιχειρήσεις του εξωτερικού είναι νόμιμες, ενώ απευθύνουν έκκληση για να μείνει όρθια η εταιρεία.
Αναλυτικά:
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους χιλιάδες εργαζομένους και στους πιστωτές (οι τράπεζες τα γνωρίζουν) ότι έχουμε καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιστωτές να ικανοποιήσουν τις έννομες αξιώσεις τους και η εταιρεία να εξακολουθήσει να λειτουργεί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια με τον νέο στρατηγικό επενδυτή.
Όταν αποχωρήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μαρινόπουλος Super Markets τον Δεκέμβριο του 2015, αναλάβαμε την εγγύηση παλιότερων δανείων της εταιρείας αξίας 75 εκατ., και εγγυηθήκαμε τη χρηματοδότησή της με 65 εκατ. νέα χρήματα. Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2016 εγγυηθήκαμε εκ νέου άλλα 75 εκατ. νέα χρηματοδότηση κατόπιν πρότασης των πιστωτριών τραπεζών, σύμφωνα με την οποία με το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εισόδου επενδυτή σε τμήμα της εταιρείας.
Όλες οι εταιρείες που σε δημοσιεύματα αναφέρονται ως offshore (δηλαδή σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, FYROM, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, ΗΠΑ) είναι εταιρείες νομιμότατες, δεν είναι offshore εταιρικά μορφώματα, είναι δηλωμένες στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (τράπεζες κ.ο.κ.), συμπεριλαμβάνονται στις εταιρείες του Ομίλου και αποτελούν πάντα μέρος του ενοποιημένου ισολογισμού.
Κάνουμε -δημόσια- έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους να μην υιοθετούν κακόβουλες και παραπλανητικές πληροφορίες, οι οποίες το μόνο που προσφέρουν είναι να δημιουργούν κωλύματα στη μόνη επωφελή για όλους λύση, που είναι η εταιρεία Μαρινόπουλος Super Markets να μείνει όρθια και εν λειτουργία.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι κ.κ. Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος που αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο της αλυσίδας τον Δεκέμβριο του 2015.
Από την ανακοίνωση απουσιάζει η σημερινή διοίκηση της Μαρινόπουλος δηλαδή η οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ