ΣΟΚ στον Τουρκικό στρατό Παραιτήθηκαν οι 2 σημαντικότεροι στρατηγοί του

wpid-recep-tayyip-erdogan_454658.jpgΔύο σημαντικοί στρατηγοί (4 αστέρων) του τουρκικού στρατού παραιτήθηκαν σήμερα έπειτα από τις μαζικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποιούνται στις τάξεις του στρατεύματος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Η παραιτήσεις υποβλήθηκαν μία ημέρα μετά την ταπεινωτική απόταξη 1.700 μελών του τουρκικού στρατεύματος, που κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Πρόκειται για τους Καμίλ Μπασόγλου και Ιχσάν Ουγιάρ, στρατηγούς του τουρκικού Στρατού Ξηράς. Δεν είναι σαφής ο λόγος της παραίτησής τους.
Η χθεσινή απόφαση απόταξης αφορούσε 149 στρατηγούς και ναυάρχους, που αντιστοιχούν στο 40% του συνόλου των στρατηγών και ναυάρχων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς της Τουρκίας, ο στρατηγός Ιχσάν Ουγιάρ, και ο αρχηγός του τομέα Εκπαίδευσης και Δόγματος Διοίκησης, ο στρατηγός Καμίλ Μπασόγλου παραιτήθηκαν σήμερα λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου το οποίο θα αποφασίσει σαρωτικό ανασχηματισμό στο τουρκικό στράτευμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ