Απόφαση – πρόκληση της δικαιοσύνης για Ψυχάρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image.jpegΑναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος του εκδότη με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη.

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ακύρωσαν το κλητήριο θέσπισμα, δεχόμενοι ότι σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Ψυχάρης τέλεσε το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση για το οποίο κατηγορείται, από αμέλεια ή από δόλο.

Τον λόγο έχει τώρα η Εισαγγελία Πρωτοδικών, που θα προσδιορίσει επακριβώς την υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Οι κατηγορίες σε βάρους του Ψυχάρη απαγγέλθηκαν, μετά τη διαβίβαση, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην Εισαγγελία, του φακέλου των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» του εκδότη.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά τον έλεγχο που διενήργησε, εντόπισε ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη των ετών 2011 -2015 που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014.

Ο Ψυχάρης είχε κληθεί από την Επιτροπή να προσκομίσει συγκεκριμένα έγγραφα και παραστατικά που του ζητήθηκαν, όπως απόκτησης ή μεταβίβασης μετοχών, συμβάσεις δανείων κ.λπ., τα οποία ωστόσο δεν παρέδωσε, με αποτέλεσμα ο φάκελός του να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ