Πλερέζες σε ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ-Ο Πολακης πέταξε στο δρόμο τους εργολάβους-νταβατζηδες απο τα νοσοκομεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageθα πάθετε εμπλοκή ΝΔ -πασόκο-ποταμισιοι.Δεν θα ξέρετε από που σας έρχονται οι σφαλιάρες από αυτά που ΚΑΝΟΥΜΕ :
Έξω οι εργολάβοι καθαριότητας ΚΑΙ από τα κέντρα υγείας και ΠΕΔΥ της Κρήτης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ηράκλειο 29 / 7 /2016
ΠΡΟΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση: 3o χλμ Εθνικής Οδού Ηρακλείου –Μοιρών, Εσταυρωμένος
Ηράκλειο Κρήτης, ΤΘ 1285
Πληροφορίες: Γαρεδάκη Εύη
Τηλέφωνο: 2813 404429, 6937270200
Τηλεομοιοτυπία (fax): 2810-331770
Ηλ. Διεύθυνση (e-mail): [email protected]
[email protected]
MME
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπαίδευση των νέων καθαριστριών που θα απασχοληθούν στις μονάδες ΠΦΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε θέματα καθαριότητας και τεχνικών, ορθής και ασφαλούς χρήσης καθαριστικών, διαχείρισης αποβλήτων κτλ. πραγματοποιήθηκε χθες στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.
Στο πρώτο τμήμα της εκπαίδευσης έγινε παρουσίαση θεμάτων που σχετίζονται με την καθαριότητα και τις λοιμώξεις από τις νοσηλεύτριες Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ, κ.κ. Μεσσαριτάκη και Αστρινάκη, ενώ στο δεύτερο τμήμα παρουσιάστηκαν από την Προϊσταμένη του Τμήματος Ποιότητας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κα Αργυρώ Ανδρουλιδάκη, ορθές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων των υγειονομικών μονάδων.
Η παρουσίαση των θεμάτων έγινε με βιωματικές μεθόδους και τρόπο κατανοητό , στο πλαίσιο πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, με τις καθαρίστριες να εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες γνώσεις που τους παρείχαν τα στελέχη της υγείας.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, υπεγράφησαν στην 7η Υπε Κρήτης οι πρώτες ατομικές συμβάσεις εργασίας με ιδιώτες για τον καθαρισμό Κέντρων Υγείας και ΠΕΔΥ στην Κρήτη. Η υπογραφή των συμβάσεων θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες στην 7η ΥΠΕ Κρήτης και πραγματοποιείται βάσει των προϋποθέσεων και του περιεχόμενου των ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου με ιδιώτες, που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των κτιρίων των ανάλογων φορέων, όπως περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, προς εφαρμογή διάταξης του ν. 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).
Πρόκειται για ένα νέο καθεστώς που βάζει τέλος στην εργασιακή εκμετάλλευση και στις εργολαβίες στην υγεία, παρέχοντας το δικαίωμα στους ίδιους τους εργαζόμενους να υπογράφουν απευθείας συμβάσεις με τις διοικήσεις του τομέα της υγείας, διασφαλίζοντας τα ατομικά τους εργασιακά δικαιώματα.
Ανάλογες συμβάσεις θα συναφθούν και για υπηρεσίες σίτισης στα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα «απεξάρτησης» του δημόσιου συστήματος υγείας από την αποκλειστική εκχώρηση υποστηρικτικών λειτουργιών τους σε ιδιωτικά συνεργεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ