Βρετανία Οι επιχειρήσεις βλέπουν οικονομικό τέλμα στο επόμενο τρίμηνο #brexitnews

 
brexit-uk-leaving-euΟι βρετανικές επιχειρήσεις αναμένουν ότι η οικονομική ανάπτυξη θα συρρικνωθεί, πέφτοντας σχεδόν στο μηδέν στη χώρα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, λόγω της μείωσης των επενδύσεων και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης έπειτα από την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI).

Σύμφωνα με τη CBI, η προοπτική είναι η ασθενέστερη μετά τον Δεκέμβριο του 2012, καθώς το ποσοστό των εταιρειών που αναμένουν μείωση της παραγωγής είναι πλέον κατά 3% υψηλότερο από εκείνο των εταιρειών που αναμένουν αύξησή της. Το στοιχείο αυτό σηματοδοτεί μια ραγδαία μεταστροφή από τον Ιούνιο, όταν οι εταιρείες που ανέμεναν αύξηση της παραγωγής τους ήταν κατά 16% περισσότερες.
«Αυτά τα δεδομένα δείχνουν μια πιο αδύναμη προοπτική όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη του ΗΒ», αναγνώρισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της CBI Τζος Χάρντι. Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη έρευνα, η οποία διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 27ης Ιουνίου και 14ης Ιουλίου, αντανακλά πιθανόν το χαμηλότερο επίπεδο προσδοκιών των εταιρειών που είναι στραμμένες κυρίως στους καταναλωτές.
Άλλη έρευνα, της εταιρείας Markit, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποκάλυψε πως οι βρετανικές εταιρείες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση της δραστηριότητάς τους από την εποχή που η οικονομική κρίση βρισκόταν στην κορύφωσή της, το 2009· ενώ ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών GfK γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση του από τη δεκαετία του 1990.
Η Markit αναμένεται να δώσει πιο λεπτομερή στοιχεία αυτή την εβδομάδα.
Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται από τους περισσότερους αναλυτές ότι θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της για πρώτη φορά μετά το 2009 την Πέμπτη, όταν θα δώσει στη δημοσιότητα την επικαιροποιημένη πρόβλεψή της για την πορεία της βρετανικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ