Ομολογία Αλαφούζου: Πουλήσαμε μετοχές στον απατεώνα Κυριακίδη, παρέα με τον Μαρινάκη! Κατά τα άλλα, δεν πηρε θαλασσοδάνεια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image«Ο Κυριακίδης αγόρασε το 5% του Σκάι από τον Μαρινάκη και 5% από εμένα!» αποκάλυψε ο Αλαφούζος. Τι είπε και για τις «υπόγειες» πιέσεις προς τον ΟΤΕ

Πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από τα πρακτικά της κατάθεσης του Γιάννη Αλαφούζου στην Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και media. Ενα από αυτά είναι οι στενές σχέσεις του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με τον καταζητούμενο Πέτρο…Κυριακίδη, τον γιο του Γιώργο (τους οποίους σύστησε στον ιδιοκτήτη του Σκάι προκειμένου να συνεταιρισθούν) και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρο Τουρκολιά, που μεσολάβησε για να γίνει η γνωριμία Μαρινάκη – Αλαφούζου.

Οπως προκύπτει από την κατάθεση, η συνεργασία του καταζητούμενου για την υπόθεση της Proton με τον εφοπλιστή υπήρξε πριν ακόμα οι δυο τους εμπλακούν στη μετοχική σύνθεση του φαληρικού επιχειρηματικού ομίλου. Ενδιαφέρον, πάντως, θα είχε να ξεκαθαριστεί ποια ήταν η προγενέστερη σχέση τους και σε ποιο πεδίο επεκτεινόταν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαφούζος είπε: «Μου τον είχε συστήσει (σ.σ.: εννοεί τον Πέτρο Κυριακίδη) ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος πούλησε το 5% εκείνος και το 5% εγώ στον κ. Κυριακίδη. Και μακάρι να μην είχα γνωρίσει ούτε τον κ. Μαρινάκη ούτε τον κ. Κυριακίδη. Και τον κ. Μαρινάκη μού τον σύστησε ο κ. Τουρκολιάς, έτσι, για την Ιστορία». Επομένως, ο κ. Μαρινάκης όχι μόνο είχε στενή σχέση εμπιστοσύνης με τον κ. Κυριακίδη, αλλά του πούλησε και το 5% των μετοχών του στον Σκάι, καθιστώντας τον έτσι,συνεταίρο του.

Ερωτήματα, όμως, προκαλεί και ακόμα μία καταγγελία του Γιάννη Αλαφούζου σχετικά με έξωθεν παρεμβάσεις στον ΟΤΕ, ώστε να μην κερδίσει η εταιρία του την παραγωγή αθλητικών μεταδόσεων. «Ο ΟΤΕ έκανε μια τεράστια προσπάθεια στον δεύτερο διαγωνισμό να μην πάρουμε εμείς τον διαγωνισμό. Τεράστια προσπάθεια, γιατί δεν ήθελε να έχει αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα να τον κυνηγάνε, επειδή συνεργάζεται μαζί μου» είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, χωρίς να ερωτηθεί ποια ήταν τα συμφέροντα που απειλούσαν τον ΟΤΕ και με ποιον τρόπο παρενέβαιναν αθέμιτα σε έναν επιχειρηματικό διαγωνισμό. Οπως και να έχει, αυτή η καταγγελία χρήζει διερεύνησης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ