Το ρεπορτάζ για τις επικείμενες εξελίξεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

giafka230909

(Ρεπορτάζ του Αntinews). Ένα πολιτικό και αστυνομικό κουβάρι φέρνει στο φως η ανακάλυψη κρησφύγετων τρομοκρατών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι γιάφκες, αλλά και τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι στοχευμένα εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες από τις αστυνομικές αρχές και την ΕΥΠ, η οποία μάλιστα χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά, μετά την υπόθεση Βλαστού, το…πολυθρύλητο βαλιτσάκι παρακολούθησης και καταγραφής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Στο παιχνίδι των ερευνών είχε μπει δυναμικά και ένα νέο εξελιγμένο μηχάνημα παρακολουθήσεων που έχει προμηθευτεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία το οποίο μπορεί να υποκλέψει ακόμα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαδίκτυο.
Στο σημείο αυτό αρχίζουν οι πολιτικές καραμπόλες. Επίμονες πληροφορίες των προηγούμενων μηνών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση συνδέονται άμεσα με την αντικατάσταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και σημερινού υποψήφιου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Ιωάννη Κοραντής. Όπως είχε γραφεί τότε αντικαταστάθηκε από τον πρώην εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επειδή ο τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ήθελε έναν εισαγγελέα στην ΕΥΠ ενόψει εξελίξεων που βλέπουμε πιθανώς να εκτυλίσσονται τώρα.
Η προκήρυξη των εκλογών σε συνδυασμό με τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε βάρος της οικίας της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη αποτέλεσαν το έναυσμα για την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης. Από τις τουλάχιστον δέκα προσαγωγές που είχαν γίνει έως αργά το απόγευμα επαληθεύεται η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ του αναρχικού χώρου και των τρομοκρατικών ομάδων.
Το πρόσωπο κλειδί που προσήγαγε η αστυνομία είναι ένας 35χρονος γνωστός για την αντιεξουσιαστική του δράση, που είχε πρωτοστατήσει στα εκτεταμένα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου. Τότε, ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής συμμετείχε σε ομάδα που πυρπόλησε κλούβα των ΜΑΤ στην οδό Μιχαλακοπούλου, με τον οδηγό να κινδυνεύει να καεί μέσα στο φλεγόμενο όχημα. Στο διαμέρισμα που διατηρούσε σε διπλοκατοικία στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι και στο οποίο έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί εντόπισαν εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές, ρολόγια  ακόμη και έτοιμη βόμβα μέσα σε μαγειρικό σκεύος, όπως και έντυπο υλικό. Κυρίως σχεδιαγράμματα πολιτικών γραφείων βουλευτών και υπουργών για επικείμενα χτυπήματα, ίσως και το επόμενο 10ήμερο. Επίσης υπήρχαν «κατόψεις» των κτιρίων που στεγάζονταν οι υποψήφιοι στόχοι και εναλλακτικές διαδρομές για την προσέγγιση και ασφαλή διαφυγή από αυτά.
Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν είναι παρόμοια αν όχι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν με τις ονομασίες «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» σε συνεργασία με τη «Φράξια Μηδενιστών» και την «Ένοπλη Επαναστατική Δράση» ή αλλιώς «ΕΝ.Ε.ΔΡΑ».
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν αποκλείουν η εξάρθρωση να έχει εξέλιξη «ντόμινο» και σε άλλες οργανώσεις, ενώ πηγές κάνουν λόγο και για τη «Σέχτα Επαναστατών». Και αυτό διότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αρχές έχουν στη διάθεση τους μαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της «Σέχτας Επαναστατών» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι γνωρίζουν τον ηλεκτρονικό αποστολέα των προκηρύξεων της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών»,  έπειτα από ψηφιακή έρευνα στην οποία είχαν προβεί μετά την αποστολή προκήρυξης για την ανάληψη της ευθύνης για τις βομβιστικές επιθέσεις στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη. Η έρευνα είχε ταυτοποιηθεί με αντίστοιχη προκήρυξη που αφορούσε στην βομβιστική επίθεση στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη στο Π. Φάληρο. Η ίδια οργάνωση, σύμφωνα με τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση έξω από το πολιτικό γραφείο και οικία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη.
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις αναμένεται να επεκταθούν και στη Θεσσαλονίκη όπου έχει αναπτύξει δράση η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Antinews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ