Από την απαγόρευση των κουρεμάτων στο Ιράν ή την ανάσταση στην Κίνα, στην απαγόρευση της ηχογραφημένης μουσικής από τον δικτάτορα του Τουρκμενιστάν.
Δείτε τις πιο παράλογες απαγορεύσεις που αποφάσισαν διάφορες κυβερνήσεις του κόσμου
Έχουμε ακούσει κατά καιρούς πολλές απαγορεύσεις που έχουν αποφασιστεί από διάφορες κυβερνήσεις που είναι παράλογες, τόσο για το αντικείμενο ή το θέμα που αφορούν, όσο και για την αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίσει τις κυβερνήσεις να προχωρούν σε παράλογες απαγορεύσεις τη στιγμή που άλλα πιο επικίνδυνα ή πιο σοβαρά πράγματα είναι νόμιμα.
9. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου απαγορεύεται στη Σαουδική Αραβία
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση της χώρας ως μια μη ισλαμική γιορτή που το μόνο που κάνει είναι να ενθαρρύνει τις προγαμιαίες σχέσεις των νέων. Παρά την απαγόρευση εκείνη την ημέρα πωλούνται στην μαύρη αγορά λουλούδια και σοκολάτες, που προορίζονται για το έτερον ήμισυ.
8. Στη Σιγκαπούρη απαγορεύεται να μασάς τσίχλα
Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει από το 1992 όταν μια πεταμένη τσίχλα κόλλησε στις πόρτες του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι επιβάτες. Όσοι συλλαμβάνονται να μασάνε ή να έχουν πάνω τους τσίχλα κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης ή πρόστιμα που αγγίζουν το εξωφρενικό ποσό των 5.500 δολαρίων.
7. Απαγορεύονται οι μωρουδιακές στράτες στον Καναδά
Από το 2004 η κυβέρνηση του Καναδά θέσπισε νόμο που απαγόρευε τη χρήση των μωρουδιακών καροτσιών για περπάτημα, ενώ αναφέρεται ότι η κατοχή του τιμωρείται με πρόστιμο που φτάνει έως τις 100.000 δολάρια. Η συγκεκριμένη απαγόρευση προέκυψε λόγω των υπερβολικών τραυματισμών των μικρών παιδιών από τα καροτσάκια.
6. Τα δυτικά κουρέματα απαγορεύονται στο Ιράν
Οι αλογοουρές, τα καρφάκια και διάφορα άλλα χτενίσματα που επικράτησαν κατά καιρούς στη Δύση απαγορεύονται δια νόμου από την κυβέρνηση του Ιράν, όπως απαγορεύεται και το βγάλσιμο των φρυδιών. Μάλιστα όπως αναφέρεται το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας δημιούργησε μια λίστα με τα χτενίσματα και τα κουρέματα που επιτρέπονται στους πολίτες της χώρας.
5. Η Ρουμανία απαγόρευσε το Scrabble
Κι όμως είναι πραγματικότητα, πριν πέσει από την εξουσία ο αρχηγός του Κομμουνιστικού κόμματος της χώρας, Νικολάε Τσαουσέσκου, απαγόρευσε το Scrabble. Ο λόγος της συγκεκριμένης απαγόρευσης ήταν το γεγονός ότι το επιτραπέζιο παιχνίδι χαρακτηρίστηκε κατάλληλο για διανοούμενους, ενώ υποστήριξε ότι ενθάρρυνε το “εσωτερικό κακό”!
4. Στην Κίνα απαγορεύεται η αναφορά στην ανάσταση ή την μετεμψύχωση
Η οποιαδήποτε αναφορά στην ανάσταση ή την μετεμψύχωση, χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, είναι απαγορευμένη. Σύμφωνα με τις πηγές η απαγόρευση στόχευε στην μείωση της επιρροής που άσκησε ο Δαλάι Λάμα με τις φιλοσοφίες του, έτσι η κινέζικη κυβέρνηση υιοθέτησε το μέτρο, θέλοντας να “προστατεύσει” τους πολίτες της.
3. Η ηχογραφημένη μουσική απαγορεύεται στο Τουρκμενιστάν
Ο εκκεντρικός δικτάτορας Niyazov προχώρησε στη δια νόμου απαγόρευση της ηχογραφημένης μουσικής, στην τηλεόραση, τους γάμους και όλες τις εκδηλώσεις. Όπως αναφέρεται στόχος της απαγόρευσης ήταν η αποφυγή μιας νέας μόδας όπου οι πολίτες θα σιγοτραγουδούν και θα κινούσαν τα χείλη τους την ώρα των τραγουδιών.
2. Οι emo απαγορεύθηκαν στη Ρωσία
Το 2008, που αποτέλεσε και την ‘άνθιση της μόδας των emo, ο τότε πρωθυπουργός Πούτιν αποφάσισε την απαγόρευσή τους. Αυτό που ουσιαστικά συνέβαινε ήταν να απαγορεύει στους μαθητές και γενικά τους πολίτες να φορούν ρούχα ή μακιγιάζ που θύμιζε τους emo. Η κυβέρνηση πίστευε ότι αυτή η νέα μόδα οδηγούσε τη νεολαία της χώρας σε κατάθλιψη και μετέπειτα σε αυτοκτονίες.
1. Απαγορεύονται τα ταξίδια στον χρόνο στη Κίνα
Φαίνεται πως η Κινέζικη κυβέρνηση τα έχει βάλει με όλα τα μεταφυσικά φαινόμενα, αφού εκτός από την ανάσταση απαγορεύει και τα ταξίδια στον χρόνο. Όπως αναφέρεται όλες οι ταινίες με σχετικό θέμα απαγορεύονται, καθώς θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, επίσης ισχυρίζονται ότι οι ιδεολογίες περί ταξιδίων στο χρόνο δείχνουν ασέβεια στην ιστορία της χώρας.