Γιάννης Αδαμόπουλος για σκανδαλο ΕΛΣΤΑΤ: Τα απόβλητα της πολιτικής έχουν το θράσος να εκβιάζουν τους έντιμους της δικαιοσύνης 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 4745Ποιος φοβάται τη Δικαιοσύνη; 
Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος, τ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
 
Η πρόσφατη απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρέθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, κατά το σκέλος που έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία κατά των υπεύθυνων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, έδωσε αφορμή για νέες πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Εκτός από τους υπεύθυνους εκείνης της περιόδου, παρενέβησαν και πολιτικοί, τους οποίους επανειλημμένα έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός, θέτοντάς τους, με την ψήφο του, στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν κατά της Δικαιοσύνης αλλά και κατά του Κώστα Καραμανλή.
 
Λησμόνησαν, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έτσι πρέπει να μείνει, ώστε απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο της. Λησμόνησαν, ότι οι δικές τους πολιτικές, επί επτά σχεδόν έτη, κρατούν όμηρο τον Ελληνικό Λαό. Λησμόνησαν, τέλος, τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.
 
Ο Κώστας Καραμανλής, όταν ξέσπασε η διεθνής κρίση του 2008, κάλεσε, στις αρχές του 2009, τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε εθνική συνεννόηση. ‘Ετσι ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, πέρα και έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις, να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν το περίφημο «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». Η αντίδραση των συστημικών μέσων ενημέρωσης, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ελάμβανε μέτρα, ήταν «ΦΑΛΚΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ». Φθάσαμε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Τι ζητούσε ο Κώστας Καραμανλής από τον Ελληνικό λαό; Να του ανανεώσει την εμπιστοσύνη του, ώστε να λάβει τα αναγκαία μέτρα. Τι έταζε – δήλωνε – ζητούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αρχηγό τον μετέπειτα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, απειλώντας ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Να ανατρέψει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Να «μοιράσει» τα χρήματα που υπήρχαν. Παραπλανήθηκε ο Ελληνικός λαός. Ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Σχημάτισε κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου. Και μετά τι έγινε; Διόρισε, ως Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, τον μέχρι τότε εργαζόμενο στο Δ.Ν.Τ κ. Ανδρέα Γεωργίου. Διόρισε τον Αντιπρόεδρο και τα άλλα μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ. Ποιοι έκαναν τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος; Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης, τα μέλη της διοίκησής της καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά και Νίκος Στρόμπλος. Αυτοί κατήγγειλαν τις αλχημείες στον υπολογισμό του ελλείμματος, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Οι έχοντες την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ‘Οσα ακολούθησαν είναι, επίσης, γνωστά. Ανέλαβαν την έρευνα για τις καταγγελίες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους και απείλησαν με παραίτηση. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων. Η υπόθεση ετέθη στο αρχείο. Με αίτημα του τότε Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συνεχίσθηκε η έρευνα και φθάσαμε στη σημερινή δικαστική κρίση. Σε μία δικαστική κρίση που δεν αρέσει σε κάποιους. Σε ποιούς; Στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που το ίδιο του το κόμμα οδήγησε σε παραίτηση. Σε ένα κόμμα που τιτλοφορείται «ΠΟΤΑΜΙ» και σε κάποιους άλλους, γυρολόγους της πολιτικής, που παρότι η λαϊκή βούληση τους έχει θέσει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, εντούτοις το μιντιακό σύστημα τους αξιοποιεί, κατά καιρούς, αποδίδοντάς τους τον τίτλο του ειδήμονα και της αυθεντίας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί, κατά σύμπτωση, υποστηρίζουν ό,τι η τρόϊκα και οι δανειστές μας.
Φθάσαμε στο σημείο να λοιδωρείται η απόφαση του Αρείου Πάγου όχι με νομικά επιχειρήματα αλλά με πολιτικές απόψεις. Ξέχασαν κάποιοι ότι οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται με νομικά και μόνο επιχειρήματα και όχι με κατ’ εντολή πολιτικές τοποθετήσεις. ‘Εφθασαν στο σημείο να μιλάνε για πολιτική, τάχα, δίωξη του κ. Ανδρέα Γεωργίου. Από ποιους; Από τους συναδέλφους του μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, διορισμένους με την ίδια κυβερνητική απόφαση (!!!). Οι ‘Ελληνες Δικαστές αποφασίζουν με τα στοιχεία της δικογραφίας και αποδίδουν ποινικές ευθύνες. Αν αυτές οδηγούν και στην απόδοση πολιτικών ευθυνών είναι άλλης τάξης ζήτημα.
 
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, ως ανεξάρτητη λειτουργία, οφείλει να πράξει το καθήκον της. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το πράξει και θα αποδώσει ευθύνες σε όσους τους αναλογούν. Πρέπει δε να γνωρίζουν οι υποστηρικτές ή όσοι ανέχθηκαν το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», ότι με τις σημερινές τους τοποθετήσεις δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες σε όσους τους αποδίδονται κατηγορίες για τη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος. Α; αφήσουν τη Δικαιοσύνη να πράξει όσα ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αλλιώς θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποιος φοβάται τη Δικαιοσύνη;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ