Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΑΠΟ: ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΪΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΘΕΜΑ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ
ΑΘΗΝΑ: Σάββατο, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
 
Με αφορμή τη μεθαυριανή εορτή της Κοιμήσεως της Θεομήτορος Παναγίας, εμείς, οι σύγχρονοι Ορθόδοξοι Ελληνορωμηοί, παρεμβαίνουμε δημοσίως για δεύτερη φορά. Παρεμβαίνουμε και πάλι ατύπως. Με αυτή τη δεύτερη δημόσια παρουσία μας θέλουμε να καταγράψουμε και να θεμελιώσουμε την ανάγκη που εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει για την ίδρυση μιας νέας και ανατρεπτικής πολιτικής παράταξης. Ανάγκη που συνδέεται κυρίως με τα ακόλουθα πραγματικά στοιχεία και σκέψεις:
 
1. ΔΕΝ έχει χρεία ο τόπος μας από μια άλλη ακόμη πολιτική παράταξη κατά τα ήδη γνωστά και συμβατικά πρότυπα. Όχι. Δόξα το Θεό τέτοια κόμματα ήδη έχουμε.
2. ΔΕΝ χρειάζεται η Ελλάδα, εκ νέου, καινούργιους κρυφο-συμφεροντολάτρες και ανόσιους πολιτευόμενους που ήδη βρίθουν στο πολιτικό μας σύστημα.
3. ΔΕΝ έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας από προσχηματικά νέους ανθρώπους, γεμάτους με υπερηφάνεια, εγωισμό, ατομικές στοχεύσεις και προσωπικές επιδιώξεις.
4. ΔΕΝ επιτρέπουν τόσο ο συνολικός αριθμός των τωρινών κομμάτων όσο και πολιτική τους αυτο-τοποθέτηση πάνω στο πολιτικό φάσμα νέες δήθεν, αλλά όχι ωστόσο και ολοκληρωτικά ανατρεπτικές πολιτικές προσπάθειες. Όχι. Τα σημερινά κόμματα καλύπτουν πλήρως το υπάρχον συμβατικό πολιτικό πεδίο. Κατά συνέπεια: Μόνο νέες πολιτικές ανατροπές μπορούν πλέον να χωρέσουν στο σημερινό πολιτικό σύστημα.
5. ΔΕΝ υπάρχουν σήμερα κόμματα στο Κοινοβούλιο που να απαρτίζονται μόνον και μόνον από Ορθόδοξους Χριστιανούς βουλευτές. Κάποιοι λίγοι υπάρχοντες Χριστιανοί βουλευτές είναι χαμένοι και κρυμμένοι μέσα σε δύο ή τρία σημερινά πολιτικά κόμματα.
6. ΔΕΝ έχουμε σήμερα Ελληνορθόδοξη παράταξη στο Κοινοβούλιο που να ομιλεί και να δοξάζει δημοσίως τον Κύριο Ιησού Χριστό. Οι Μουσουλμάνοι σκοτώνουν εν ψυχρώ όσο και μαζικά για την πίστη τους προς τον άνθρωπο Μωάμεθ και τον Αλλάχ. Εμείς δε οι Νεοέλληνες ντρεπόμαστε ακόμη και να προφέρουμε δημοσίως το όνομα «Κύριος Ιησούς Χριστός», που είναι και ο πραγματικός Θεός. Έχουμε σήμερα στη χώρα μας πολλά πολιτικά κόμματα που δοξάζουν τον όποιο άνθρωπο-ηγέτη και θείο δημιούργημα, αλλά δεν έχουμε ούτε μια, έστω!, πολιτική παράταξη που να δοξάζει φανερά τον Αγιοτριαδικό μας Θεό και Δημιουργό μας.
7. ΔΕΝ πρέπει με ουδένα λογικό τρόπο όσοι μελετούμε και εντρυφούμε στα τρέχοντα γεγονότα και τις εξελίξεις να ξεχάσουμε αυτά που είπαν, έγραψαν, κήρυξαν και προφήτευσαν επί αιώνες οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ειδικά δε, δεν πρέπει να παραβλέψουμε όλα αυτά που μας άφησαν ως αγία παρακαταθήκη ή μας τόνισαν πάρα πολλές φορές τόσο ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης όσο και ο εθνεγέρτης μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
8. ΔΕΝ μας αφήνουν κανένα περιθώριο παρεξήγησης ή ερμηνευτικής αστοχίας οι Άγιοι της Εκκλησίας για όλα όσα έπονται ή για τα επερχόμενα «έσχατα». Οι Άγιοι Πατέρες αναφέρουν π.χ. ότι βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» ενός νέου και του πλέον αιματηρού έως σήμερα Πολέμου (τοπικού και γενικού). Μάλιστα, πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας κάνουν ειδική λεκτική αναφορά για την ανάγκη ύπαρξης ή εμφάνισης νέων και σύγχρονων «Πατρο-κοσμάδων».
9. ΔΕΝ αρμόζει στους σημερινούς Έλληνες να μη γνωρίζουν το πραγματικό ιστορικό τους παρελθόν. ΔΕΝ αρμόζει στους σημερινούς Έλληνες-Ρωμηούς να μην έχουν ιδέα, γνώση, επαφή και συνέχεια, με την πραγματική ιστορική διαδρομή τους. Ή, δηλαδή, με τις Ρωμαίϊκες αρχές, ήθη, ιδεώδη και αξίες. ΔΕΝ αρμόζει στους Νεοέλληνες να ζουν ακόμη στα ιστορικά σκοτάδια και τις πλάνες στις οποίες μας οδήγησαν, εσκεμμένα και δολίως, κάποιοι πονηροί, κατά καιρούς και ανελέητοι Φράγκοι ηγέτες (και όχι φυσικά οι καλοί φίλοι μας και αξιόλογοι πολίτες και άρχοντες της Φραγκίας/Δύσης).
10. ΔΕΝ αρμόζει κατά συνέπεια τόσο η σύγχρονη Ελλάδα όσο και ο σύγχρονος Ελληνισμός να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και του χρήσιμου αφελούς.
11. ΔΕΝ πρέπει, απαγορεύεται!, οι Έλληνες να συνεχίζουν να παραμένουν αδαείς, άρα και έμμεσα συμμέτοχοι στα υπεραιώνια Φράγκικα ψεύδη. Οι Έλληνες χρειάζονται να πληροφορηθούν άμεσα τη μια, ορθή και μοναδική ιστορική πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε, όλοι μας σχεδόν και άμεσα, ένα νέο πολιτικό και ιεραποστολικό επανα-ευαγγελισμό.
12. Συμπερασματικά, για τους παραπάνω λόγους και φυσικά όχι μόνο, οι σύγχρονοι Έλληνες χρειάζονται άμεσα να μάθουν την πραγματική τους Ρωμαίϊκη ιστορία και παράδοση. Ως καινούργια Ελληνορωμαίϊκη κίνηση, αυτός είναι και ο κεντρικός πολιτικός σκοπός: Η πολιτική αναβίωση και η παλιγγενεσία της Ορθοδόξου Ρωμηοσύνης, ως αρχές, αξίες, παράδοση και στάση ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ