Το πράσινο λαχανικό που εκμηδενίζει Αλτσχάιμερ καρκίνο και χοληστερίνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageΌταν υπάρχει ένα λαχανικό που έχει δώσει το όνομά του σε ολόκληρη την κατηγορία των… λαχανικών, τότε το σίγουρο είναι ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που συνέβη αυτό.
Ο λόγος φυσικά γίνεται για το…
λάχανο. Οι ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία μας είναι τόσες πολλές, που το καθιστούν απαραίτητο στην καθημερινή μας διατροφή.
Δείτε πόσα μας προσφέρει το λάχανο και θα συμφωνήσετε και εσείς:
Πρόληψη του καρκίνου
Μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ λάχανο έχουν πολύ μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου. Υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών στο λάχανο που είναι απαραίτητες για την υγιή κίνηση του εντέρου. Οι χημικές ουσίες στο λάχανο πιστεύεται επίσης πως επιταχύνουν τον μεταβολισμό των οιστρογόνων και ως εκ τούτου μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνων στο στήθος, την μήτρα και τις ωοθήκες. Σε μικρότερο ποσοστό, η κατανάλωση λάχανου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, του στομάχου και του προστάτη.
Πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κόκκινου λάχανου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της μειωμένης λειτουργίας της βραχυπρόθεσμης και της μακροπρόθεσμης μνήμης. Το αντιοξειδωτικό που είναι υπεύθυνο για αυτό ονομάζεται ανθοκυάνη και έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την πλάκα στον εγκέφαλο.
Μείωση της χοληστερόλης
Μέσω πολυάριθμων ερευνών, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα από τα οφέλη του χυμού από λάχανο για την υγεία είναι η ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Συγκεκριμένα το λάχανο ρίχνει την “κακή” χοληστερίνη και ταυτόχρονα αυξάνει την “καλή” χοληστερίνη.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ένα συστατικό στο λάχανο, το οποίο ονομάζεται σουλφοραφάνη, συμβάλλει στη δημιουργία αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις μολύνσεις μέσα στο σώμα (μαζί με την εξάλειψη του καρκίνου).
Αποτρέπει την καταστροφή των κυττάρων
Τα θρεπτικά συστατικά στο λάχανο εμποδίζουν τη λειτουργία των ελεύθερων ριζών που είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των κυττάρων. Την ίδια στιγμή η τακτική κατανάλωση λάχανου αυξάνει την παραγωγή ενζύμων που επιταχύνουν την διαδικασία της φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ