ΣΥΡΙΑ-Ορθόδοξοι βοηθούν τους μουσουλμάνους που φεύγουν από εμπόλεμη ζώνη (ΦΩΤΟ) #Aleppo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στο Χαλέπι οι ορθόδοξοι βοηθούν τους μουσουλμάνους που φεύγουν από εμπόλεμη ζώνη (ΦΩΤΟ)
…στέλνουν ως και ζεστό φαγητό στους στρατιώτες στο μέτωπο,αναλαμβάνουν τα νοσήλεια των τραυματιών φαντάρων……
Μοναδικές εικόνες κοινωνικής συνοχής,αλληλεγγύης,ανθρωπιάς ,αραγούς ενότητας ….Οι ορθόδοξοι χριστιανοί του Χαλεπίου συνδράμουν τους μουσουλμάνους που φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες του Χαλεπίου……To Kέντρο Βοήθειας για τους πρόσφυγες της περιοχής του μπλοκ 1070 (ΝΔ Χαλέπι) άνοιξε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Προφήτη Ηλία στην περιοχή Vilyal.
Τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν προιόντα πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 50 μουσουλμανικές οικογένειες που διέφυγαν από την εμπόλεμη ζώνη καθώς την Κυριακή 7 Αυγούστου αυτή η περιοχή μερικώς κυριεύθηκε από τους τρομοκράτες.
«Σήμερα προσφέραμε με βοήθεια εθελοντών βοήθεια σε οικογένειες μουσουλμάνων της περιοχής 1070 που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.Εμείς τους παρείχαμε όλα τα απαραίτητα κι αναγκαία που χρήζουν οι οικογένειες.
 
Όλα τα άτομα που εργάζονται μαζί μας εθελοντές,γιατροί ,μηχανικοί και εκπαιδευτικοί τους παρέχουν τα είδη πρώτης ανάγκης και ζεστό φαγητό καθώς και φάρμακα,στέγη και ιατρική φροντίδα.», – δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Τομέα Δημόσιας Μέριμνας ο ορθόδοξος Samir Samaan.
Σύμφωνα με τον Samaan, η ορθόδοξη εκκλησία Χαλεπίου έχει αναλάβει τη φροντίδα 4000 οικογενειών που το ήμισυ εξ αυτών είναι μουσουλμανικές.
 
.Η ορθόδοξη κοινότητα Χαλεπίου έχει προβλέψει επίσης την αποστολή ζεστού φαγητού στους σύριους στρατιώτες που πολεμούν ακατάπαυστα στο μέτωπο και φροντίζει ώστε να παρέχεται στους τραυματίες στρατιώτες δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία.
«Η κυβέρνηση υποδέχθηκε ευνοκιά τις δράσεις μας και τις στηρίζει απόλυτα, εμείς διοχετεύουμε βοήθεια σε οικογένειες όλων των ομολογιών… » αναφέρει ο Said Samaan.
Η ορθόδοξη κοινότητα δέχεται μια επιχορήγηση από τον συριακό Ερυθρό Σταυρό.Ενώ εν μέρει χρηματοδοτείται από διάφορες χριστιανικές οργανώσεις και από τη συριακή διασπορά ανά τον κόσμο..
 
« Εμείς εδώ και 3 ημέρες ήρθαμε στο Vilyale από το 1070, όπου οι χριστιανοί αδερφοί μας, μας βοήθησαναυτές τις πρώτες μέρες και μας εξασφάλισαν επανδρωμένα καταλύματα,τροφή,φάρμακα,κουβέρτες -… Οι κάτοικοι του Χαλεπίου δεν ήμασταν ποτέ διαιρεμένοι για θρησκευτικούς λόγους, « – είπε ένας πρόσφυγας ο Haji-Zeinab.
Βίαιες μάχες στρατού και τρομοκρατών συνεχίζονται στο ΝΔ Χαλέπι.Οι μάχες επικεντρώνονται στις στρατιωτικές σχολές,στο μπλοκ 1070 και σ΄ένα τμήμα του Ramus. RIA Novosti 13.8.16
 
dimpenews
 
Tagged as: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΝΟΣΗΛΕΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΣΥΡΙΑ, ΣΥΡΙΑΚΟ, ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΦΑΓΗΤΟ, ΧΑΛΕΠΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ