Εσείς φταίτε για την κρίση, κ. Ξαφά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσεις φταίτε για την κρίση, κ. Ξαφά
 
http://youtu.be/uCLuXLPrsUM

Η Κομισιόν ανησυχεί που η ελληνική δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της και η κυρία υπερασπίζεται τον κ. Γεωργίου. Η Κομισιόν ανησυχεί μην μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια η οποία καίει την (κάθε) κυρία Ξαφά.
Την κρίση στην Ελλάδα, κυρία μου, δεν την δημιούργησε ο «ανώνυμος» Έλληνας. Έργο της δικής σας παρέας είναι. Όλοι εσείς, που διατελέσατε διοικητές ή υποδιοικητές τραπεζών, ΔΕΚΟ, θυγατρικών πολυεθνικών, ασφαλιστικών ταμείων, όλοι εσείς που ήσασταν σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι του Μητσοτάκη και του Σημίτη, εσείς φταίτε για την κρίση. Ο δικός σας παραλογισμός, επί 20 χρόνια, μάς οδήγησε σε ελλείμματα 15% του ΑΕΠ και σε δημόσιο χρέος 180% του ΑΕΠ. Εσείς προσλάβατε εκατομμύρια στο Δημόσιο. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, αν δεν υπήρχε το δικό σας σημείωμα ή τηλεφώνημα, δουλειά δεν έβρισκες.
Εσείς κυβερνούσατε την Ελλάδα, η δική σας παρέα των εκσυγχρονιστών, των μεταρρυθμιστών και των νεοφιλελεύθερων, όχι ο Τσίπρας, όταν π.χ. «ο ΕΛΓΑ ή ο ΟΣΕ είχαν έσοδα που δεν κάλυπταν ούτε το 50% του κόστους παραγωγής τους».
Αποτελεί απύθμενο θράσος να μιλάτε εσείς -προκειμένου να απολογηθείτε για λογαριασμό του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ.- για «το περίφημο “swap” με την Goldman Sachs που είχε συναφθεί επί κυβερνήσεως Σημίτη με στόχο να μειώσει το καταγεγραμμένο χρέος».
Στο φινάλε, τι ισχυρίζεστε; Μας λέτε, ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι… αθώοι του αίματος. Αυτοί αγνοούσαν το κόλπο Σημίτη με το «swap» της Goldman Sachs, αλλά, το έμαθαν μετά από σχεδόν δέκα χρόνια και τρεις κυβερνήσεις και όταν το έμαθαν, απαίτησαν να συνυπολογιστεί στο χρέος. Ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλού, οι εντιμότατοι εταίροι μας έχουν την αντίθετη άποψη.
Υ.Γ. 1: Με «εντυπωσιάζει» δε ότι, για εσάς, η κρίση οφείλεται… στον (καραμανλικό) Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος διόρισε «εκατοντάδες συγχωριανούς του» πριν τις εκλογές του 2009. Προφανώς, εσείς δεν θα έχετε ακούσει κάτι για τα σκάνδαλα της γερμανικής Siemens (οικογένεια Μητσοτάκη, βλέπετε) και των γερμανικών υποβρυχίων που έγερναν.
Υ.Γ. 2: Δεν με εντυπωσιάζει ότι, εσείς, δεν βρίσκετε να πείτε ούτε μια λέξη εναντίον του Βερολίνου, της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Προφανής, η πολιτική σας στράτευση. Φαίνεται ότι από άλλα θύματα -και όχι π.χ. τους Έλληνες- σώθηκαν οι γερμανικές τράπεζες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ