ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Τι φόρο θα πληρώσει ο Μάικλ Φελπς για όλα αυτά τα χρυσά μετάλλια; #Rio2016

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageΕίναι γεγονός πως ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς είναι ανίκητος στην πισίνα. Ούτε, όμως, και ο πολυνίκης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί να ξεφύγει από την «τσιμπίδα» της εφορίας.
Οι Αμερικανοί Ολυμπιονίκες καλούνται να πληρώσουν πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς φόρους για το χρηματικό έπαθλο που λαμβάνουν με τη νίκη τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή αξιώνει 25.000 δολάρια για το χρυσό μετάλλιο, 15.000 δολάρια για το αργυρό και 10.000 δολάρια για το χάλκινο μετάλλιο.
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Οι Αμερικανοί Ολυμπιονίκες καλούνται να καταβάλουν φόρο και επί της αξίας των ίδιων των μεταλλίων. Τα χρυσά και τα αργυρά μετάλλια κατασκευάζονται ως επί το πλείστον από ασήμι, ενώ τα χάλκινα μετάλλια κυρίως από χαλκό.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως τα ολυμπιακά μετάλλια του Ρίο είναι από τα μεγαλύτερα και πιο βαριά που έχουν απονεμηθεί ποτέ και περιέχουν περίπου 500 γραμμάρια μετάλλου-αργυρού ή χαλκού. Έτσι, η αξία ενός χρυσού μεταλλίου ανέρχεται περίπου στα 560 δολάρια, ενώ του αργυρού στα 305 δολάρια. Η αξία του χάλκινου είναι τόσο μικρή που δεν φορολογείται.
Έτσι, το όνομα του Μάικλ Φελπς δεν φιγουράρει με χρυσά γράμματα μόνο στις σελίδες της αμερικανικής αθλητικής ιστορίας, αλλά και της αμερικανικής εφορίας, αφού με τόσα μετάλλια στην κατοχή του θα χρειαστεί να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη!
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ οι Ολυμπιονίκες δεν λαμβάνουν κάποιου είδους χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ