Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην Τήνο "Αρρηκτοι δεσμοί του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας" @PanosKammenos

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, συνοδευόμενος από το Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον τορπιλισμό του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» που πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
«Σήμερα είναι η ημέρα της ενότητας του ελληνικού λαού. Είναι η ημέρα της ελπίδας. Εδώ, στην Τήνο, το 1823, βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας μας. Η Παναγία σφράγισε την προστασία του ελληνικού Έθνους που ιδρύθηκε μετά την Επανάσταση του 1821.
Εδώ, λοιπόν, ξεκινούν και επιβεβαιώνονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, δεσμοί που κανείς δεν μπορεί να τους διαρρήξει και ποτέ δεν θα μπορέσει να τους διαρρήξει, γιατί ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός Ορθόδοξος, είναι ένας λαός που πιστεύει στην Υπέρμαχο Στρατηγό.
Αλλά σήμερα είναι και μία ημέρα που αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, εκπροσωπώντας, μαζί με τους Αρχηγούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, διότι εδώ, το 1940, επέλεξαν οι Ιταλοί, τούτη εδώ την ημέρα της γιορτής, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, να τορπιλίσουν το «ΕΛΛΗ».
Εδώ έπεσαν οι ήρωες του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού, μισό μίλι ανοικτά από το λιμάνι της Τήνου, γράφοντας μια ακόμα λαμπρή σελίδα της Ιστορίας.
Είμαστε εδώ, εκπροσωπώντας όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, που ως Σώματα Ασφαλείας, τιμούν ως Προστάτιδα και Υπέρμαχο Στρατηγό την Παναγία μας.
Η Υπέρμαχος Στρατηγός, που βρίσκεται κοντά σε κάθε στιγμή της ζωής μας, είτε εκτελώντας το καθήκον, προασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, είτε ως Προστάτιδα της οικογένειάς μας, γιατί το κύτταρο της κοινωνίας μας είναι η οικογένεια.
Η οικογένεια είναι εκείνη που πλάθει χαρακτήρες και μαζί με την Εκκλησία δίνει τις αρχές για να μπορέσουμε να μορφώσουμε ένα έθνος συμπαγές. Ένα έθνος που κανείς δεν μπορεί να το πειράξει για την πίστη του.
Για αυτό επιτρέψτε μου, σήμερα, από εδώ, μέσα στο Πάσχα του καλοκαιριού, από την πατρίδα της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, να στείλουμε ένα μήνυμα για την Παναγία Σουμελά που δεν άφησαν να λειτουργήσει. Όσο και αν απαγορεύουν τις λειτουργίες, είτε με τη βία είτε με διάφορες δικαιολογίες, δεν θα μπορέσει κανείς να απαγορεύσει μέσα στην ψυχή των Χριστιανών την προσευχή και τη λειτουργία. Γιατί διαβάζοντας μόνο τους Χαιρετισμούς της Παναγίας παίρνουμε δύναμη. Όσοι κλείνουν με τη βία εκκλησίες θα πρέπει να ξέρουν ότι κάνουν το θρησκευτικό συναίσθημα να ανάβει πολύ περισσότερο.
Θέλω, επίσης, επειδή βρίσκονται εδώ πολλοί Έλληνες από την Κύπρο, να ευχηθώ καλή λευτεριά, να ξαναλειτουργήσει ο Απόστολος Ανδρέας και όλες εκείνες οι σκλαβωμένες εκκλησίες που έχουν σιωπήσει. Να μπορέσει ξανά να ανάψει το κεράκι, η λαμπάδα και να ακουστεί ο ύμνος προς την Παναγία μας.
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους συναδέλφους, τον εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους εκπροσώπους όλους των κομμάτων, γιατί σήμερα, από εδώ, μπορούμε να δώσουμε μαζί ένα μήνυμα. Το μήνυμα της ενότητας του ελληνικού λαού, της στήριξης του ελληνικού λαού στην Εκκλησία, αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι έτοιμα να προασπιστούν την πατρίδα αλλά και την πίστη, γιατί αυτές οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα αγωνίζονταν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Χρόνια πολλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ