Μυστικές δημοσκοπήσεις στο διαδίκτυο ή απλή λογική;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

…χωριό που φαίνεται, blogger δεν θέλει!
Ήταν αναμενόμενο πως η κυβέρνηση θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να απαγορεύσει την διενέργεια – δημοσίευση δημοσκοπήσεων μετά το φιάσκο που έπαθε στις Ευρωεκλογές. Είχαμε κάνει τότε εκτενές αφιέρωμα για την χειραγώγηση του εκλογικού σώματος μέσω των δημοσκοπήσεων, ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών μέσω των “αποκλειστικών” exit polls.
Οι βαρώνοι γνωρίζουν το παιχνίδι πολύ καλά αφού κατάφεραν όχι μόνο να επιβάλλουν τους Πράσινους στο εκλογικό σώμα αλλά να μεγαλώσουν και το ποσοστό της αποχής την ημέρα των εκλογών διαρρέοντας exit polls με εξωφρενικές διαφορές. Το παιχνίδι φάνηκε να το αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση αφού την ημέρα των ευροεκλογών έγινε το εξής απίστευτο που σας το μεταφέρουμε για πρώτη φορά σήμερα:
Τα μεγάλα πολιτικά γραφεία εκλεγμένων κυβερνητικών βουλευτών στις μεγάλες περιφέρεις (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη) έκαναν τ’ αδύνατα δυνατά για να πείσουν την “πελατεία” να πάει να ψηφίσει. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που πολιτικά γραφεία κυβερνώντος κόμματος κινητοποιήθηκαν έτσι σε Ευρωεκλογές. Αυτό έγινε κατανοητό μετέπειτα αφού όλοι προσπαθούσαν να παρατείνουν τη θητεία της κυβέρνησης καθώς μια καταστροφική ήττα στις Ευρωεκλογές θα σήμαινε επίσπευση των Εθνικών εκλογών και κίνδυνο απώλειας της έδρας τους.
Η απάντηση που έπαιρναν από τους ψηφοφόρους ήταν ταυτόσημη: Αφού τα exit polls λένε 8%, γιατί να πάμε να ψηφίσουμε;;
Ακριβώς αυτά μετέφεραν στον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη από την επόμενη κιόλας ημέρα. Εξοργισμένοι γιατί η κυβέρνηση ήταν ανήμπορη να σταματήσει τη δημοσκοπική “λαίλαπα” ακόμα και την ύστατη στιγμή των εκλογών. Μετά από σχεδιασμό του ΥΠΕΣ λοιπόν, επιβλήθηκε η απαγόρευση.
Απαγόρευση για ποιούς όμως; Όπως είδαμε στην περίπτωση των ευρωεκλογών, μπορεί στη δημοσιότητα να δινόντουσαν κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις, τα κόμματα όμως είχαν στη διάθεση τους άλλες, “κρυφές” δημοσκοπήσεις που έδειχναν εντέλει την πραγματική σφυγμομέτρηση του σώματος. Δούλεμα της κοινής γνώμης λοιπόν με συμμετοχή και των δύο κομμάτων!
Ε, μετά μην έχετε απαίτηση να σέβονται τα blogs την κείμενη νομοθεσία όταν οι ίδιοι την απορρίπτετε. Αντίθετα, ανοίγετε τους ασκούς του αιόλου αφού ΟΛΟΙ ξέρουν ότι γίνονται δημοσκοπήσεις. Κάποιοι τις διαρρέουν αυτούσιες, κάποιοι παραποιημένες ενώ κάποια blogs γράφουν ότι τους κατέβει (ή τους εξυπηρετεί) λέγοντας ότι “γνωρίζουν”.
Αυτός ο μεγάλος πρόλογος ήταν απλώς για να μην αρχίσουν οι κραυγές με τα αυτονόητα των κρυφών δημοσκοπήσεων που θα δημοσιεύσουμε σε λίγο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ