Εθνική πολιτική πλέον το σχέδιο Κουντουρά για τον τουρισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

HǍm媤竾???? 㩡 尝 åᲠЯ߳笧 ᫫ᣞ б磻????????ﵱܲ 쥠Ž湭岠읭ﵲ 쥠ﱥ????мﵠm箨EUROKINISSI-ʏ͔QɍǓ ÉّÏө

Τουρισμός: Σχέδιο και όραμα για να γίνει η Ελλάδα “φάρος” για την “ανήλια” Ευρώπη

Η παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ δίνει μια λαμπρή ευκαιρία στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τις ιδέες της για το πώς βλέπει την πορεία του πιο δυναμικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας, του τουρισμού.

Σε αντίθεση με άλλες παρουσίες του Πρωθυπουργού σε δημόσια fora που αφορούσαν τόσο τον κλάδο όσο και συνολικά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό (ομιλία για την ανάπτυξη στο Μουσείο της Ακρόπολης, ομιλία στη ΓΣ του ΣΕΤΕ) κι από όπου δεν αναδείχθηκε ένα εμπνευσμένο σχέδιο για τα επόμενα χρόνια για την τουριστική οικονομία, στη Θεσσαλονίκη δίνεται μια λαμπρή ευκαιρία.

Με αέρα από την μέχρι τώρα πορεία μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει έμπρακτα δείγματα ότι δεν αντιμετωπίζει το χώρο ως «αγελάδα» που αποτελεί καταφύγιο υπερφορολόγησης, αλλά ως μοχλό για την συνολική επανεκκίνηση της οικονομίας. Και μάλιστα με όρους ποιότητας και μεγάλης υπεραξίας κάτι που αποτελεί και μονόδρομο για να μη καταστεί η χώρα καταφύγιο για φτηνές διακοπές των βόρειων “ανήλιων” συνευρωπαίων μας, αλλά να μετατραπεί σε φάρο ζωής και ασφάλειας.
Το Σχέδιο Κουντουρά για την Ελλάδα ως προορισμό 4 Εποχών
Αποτέλεσμα εικόνας για Κουντουρα ΔΕΘ τουρισμος
Ψήγματα ενός τέτοιου σχεδίου είδαμε πολύ πρόσφατα σε συνεντεύξεις της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, σε διεθνή media όπου έκανε λόγο για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών καθώς και ως προορισμό χειμερινού τουρισμού.
“Η Ελλάδα είναι ένας καθιερωμένος για ήλιο και θάλασσα προορισμός και τον οποίο επισκέπτονται κυρίως από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβρη. Κάτι που πολλοί επισκέπτες δεν γνωρίζουν, και το οποίο αποτελεί κομμάτι της νέας μας τουριστικής πολιτικής και του σχεδίου προώθησης που εφαρμόζουμε στο εξωτερικό, είναι ότι πολλοί προορισμοί είναι ιδανικοί για επίσκεψη 12 μήνες το χρόνο, και κάθε περίοδος μπορεί να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες.
Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερες από 700 φυσικές ιαματικές πηγές, καθώς και σύγχρονα θέρετρα με spa και κέντρα ευεξίας, τα οποία λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, πολλοί θερινοί προορισμοί άρχισαν να προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες 12 μήνες το χρόνο, με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ανοιχτά το χειμώνα, και με θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προτρέποντας τους επισκέπτες να περνούν, για παράδειγμα, τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε ένα ελληνικό νησί.
Στην Ελλάδα προσφέρουμε επίσης χειμερινό τουρισμό, στα πολυάριθμα χιονοδρομικά μας κέντρα και τους προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα, οι οποίοι είναι πολύ δημοφιλείς στους Έλληνες για οικογενειακές και lifestyle αποδράσεις κατά τη χειμερινή περίοδο, και τους οποίους θέλουμε να κάνουμε γνωστούς ως μια ελκυστική επιλογή διακοπών σε πιθανούς επισκέπτες από το εξωτερικό.
Η Αθήνα με τη Ριβιέρα της και η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι μεγάλες πόλεις με λιμάνια, προσφέρονται για τουρισμό πόλεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συνδυάζοντας τον πολιτισμό, την περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, τις αγορές, τις απεριόριστες επιλογές σε εξαιρετικό φαγητό και διασκέδαση όλο το 24ωρο, και την περίφημη νυχτερινή ζωή.”
Όλα δείχνουν ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης να επενδύσει στον τουρισμό. Αποτελεί το 20 τοις εκατό περίπου του ΑΕΠ και περίπου το ένα πέμπτο της συνολικής απασχόλησης, υποστηρίζοντας 1 εκατ. θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τη συνολική τουριστική δραστηριότητα. Ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού διατήρησε μια ισχυρή απόδοση όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα. Το 2015 αγγίξαμε πρωτόγνωρα επίπεδα με περισσότερες από 26 εκατ. διεθνείς αφίξεις και περισσότερα από 14,1 δις ευρώ σε έσοδα, δηλαδή μια αύξηση περίπου 7 τοις εκατό σε σύγκριση με το 5 τοις εκατό της συνολικής ανάπτυξης του διεθνούς τουρισμού. Ενώ, φέτος αναμένεται να αγγίξει νέα επίπεδα ρεκόρ, των 27,5 εκατ. επισκεπτών, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ. Ο τουρισμός είναι ένας ζωτικής σημασίας κλάδος για τη γενική οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ