Ιρανική απόρριψη των αμερικανικών ισχυρισμών για παρενόχληση πλοίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image.jpegΙρανική απόρριψη των αμερικανικών ισχυρισμών για παρενόχληση πλοίων
Ο Ιρανός αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Masoud Jazayeri, απέρριψε και επίσημα τις αμερικανικές κατηγορίες ότι το Ιράν παρενοχλεί αμερικανικά πολεμικά πλοία, τονίζοντας ότι το Ιράν ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ο Στρατηγός δήλωσε ότι τα ιρανικά σκάφη συνεχίζουν να ενεργούν με βάση τα ορισμένα πρότυπα και γνωρίζουν καλά το διεθνές δίκαιο και κανονισμούς, συνεπώς οι αμερικανικοί ισχυρισμοί είναι όχι μόνο ψευδείς, αλλά πηγάζουν από τον φόβο για την ισχύ των Ιρανών στρατιωτών.
Στο τελευταίο, πέμπτο, περιστατικό που παραπονέθηκαν οι ΗΠΑ, ένα ταχύπλοο των Φρουρών της Επανάστασης πλησίασε το Αμερικανικό σκάφος USS Firebolt με τα πυροβόλα όπλα να μην είναι κάτω από κάλυμμα αλλά και χωρίς να τα χρησιμοποιήσει.
Ο Ιρανός Στρατηγός δήλωσε ότι όταν τα ιρανικά σκάφη περνούν από τα αμερικανικά σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, οι ΗΠΑ λένε ότι ήταν στο ένα χιλιόμετρο!
Οι ΗΠΑ υπολόγισαν ότι το 2015 υπήρξαν περισσότερες από 300 «στενές επαφές» μεταξύ αμερικανικών και ιρανικών σκαφών και στο πρώτο μισό του 2016 αυτές ήταν ήδη πάνω από 250 με τις 25 περίπου να είναι «επικίνδυνες και μη επαγγελματικές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ