Γιατί κάλυψε ο Καραμανλής τον Ζαγορίτη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kkzagortisΓια να μην υπάρχουν παρερμηνείες ή αοριστίες, αυτή ακριβώς ήταν η επίμαχη ερωταπάντηση:

Σ. Λιαρέλλης: Αυτό το ‘’μαυρίστε’’ του κ. Ζαγορίτη, πως το ακούσατε; 

Κ. Καραμανλής: Νομίζω ότι εδώ έχει γίνει μία παρανόηση. Εκείνο που ειπώθηκε και έχει ειπωθεί από πολλούς και είναι και σωστό, εάν εγώ, ένας ψηφοφόρος της Ν.Δ. για κάποιο λόγο είμαι δυσαρεστημένος με τον υποψήφιο κ. Λιαρέλλη, βουλευτή νυν ή υπουργό πρώην ή υφυπουργό, δεν είναι ανάγκη το πληρώσει η παράταξη τη δυσαρέσκεια, που έχω με τον κ. Λιαρέλλη. Μπορώ να διαλέξω κάποιον άλλον ανάμεσα στους 30 ή 40 άλλους υποψηφίους που υπάρχουν. Λοιπόν, και αυτό θέλω να το μεταφέρω λίγο παρακεί. Είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές, κ. Λιαρέλλη και κ. Παπαδάκη. Είναι πολύ κρίσιμες και γι’ αυτό το θεωρώ ότι είναι μεγάλη σπατάλη η ψήφος διαμαρτυρίας. Εγώ καταλαβαίνω όταν είσαι χρόνια στην κυβέρνηση και δυσαρέσκειες έχεις δημιουργήσει και πικρίες έχεις δημιουργήσει και σε κάποιους και θυμό μπορεί να έχεις προκαλέσει.

Είτε από  πολιτικές σωστές, αλλά που έθιξαν κάποιους ανθρώπους, είτε από λάθη είτε από προσωπικές συμπεριφορές, βεβαίως.

Γιατί ο Καραμανλής κάλυψε τον Ζαγορίτη παρ’ όλο που η δήλωση του μπορούσε να θεωρηθεί μομφή προς τις ίδιες τις επιλογές του;

Δεν υπήρχε περίπτωση ο Ζαγορίτης να έκανε τέτοια δήλωση ερήμην του Καραμανλή. Τότε, στην καλύτερη περίπτωση ο Καραμανλής θα τον είχε “αδειάσει ελαφρώς”. Εν προκειμένω, τον κάλυψε ΠΛΗΡΩΣ.

Ο Καραμανλής και όλοι οι συν αυτώ γνωρίζουν λοιπόν ότι τα καθαρά ψηφοδέλτια είναι μαγική εικόνα. Όχι μόνο λόγω της αντίδρασης της βάσης αλλά στα πλαίσια της εσωκομματικής διπλωματίας. Η δήλωση Ζαγορίτη είναι ξεκάθαρα ο προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν μετά την εκλογική αναμέτρηση ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα:

Ο Καραμανλής θα ανοίξει ο ίδιος το θέμα διαδοχής. Είτε λοιπόν θα πάρει εκ νέου το χρίσμα και θα προβεί σε εκτεταμένες εκκαθαρίσεις ηχηρών ονομάτων, όση εσωκομματική δύναμη και αν κατέχουν, είτε θα αποχωρήσει γεγονός που θα σημάνει και τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώστε το παραπάνω. Θα τα πούμε μετεκλογικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ