Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Αμεση παρέμβαση της ΕΕ για την απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη ζητά ο Χουντής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

* Και ο Γιώργος Καρατζαφέρης επισκέφθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Πακιστάν για να ζητήσει ένταση των ερευνών και της προσπάθειας απελευθέρωσης του Θανάση Λερούνη. Έθεσε μάλιστα το θέμα και με τη σοβαρότητα που του αρμόζει, δηλαδή “ως σημαντικό θέμα στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών”.
Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Αμεση παρέμβαση της ΕΕ για την απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα – Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 200913:17
Την άμεση παρέμβαση της ΕΕ για την απελευθέρωση του Έλληνα εθελοντή ανθρωπιστικής οργάνωσης, Θανάση Λερούνη, ο οποίος απήχθη στην περιοχή Τσιτράλ του βόρειου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου, (σήμερα έχουμε 1η Οκτωβρίου) ομάδα ενόπλων μασκοφόρων Ταλιμπάν εισέβαλαν στο Πολιτιστικό Κέντρο των Καλάς, όπου διέμεινε ο κ. Λερούνης και ύστερα από αιματηρή συμπλοκή τον απήγαγαν στα βουνά του Αφγανιστάν.
Οι απαγωγείς απαιτούν για την απελευθέρωση του λίτρα και την απελευθέρωση τριών κρατουμένων εξτρεμιστών.
Οευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παρέμβει για την άμεση απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και να «αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία των Καλάς και της πολιτιστικής τους κληρονομιά επειδή υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι ενέργειες αυτές των Ταλιμπάν συνδέονται και με εχθρική στάση και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους Καλάς λόγω των ‘ιδιαιτεροτήτων’ τους».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη θα συναντηθεί την Παρασκευή, στα γραφεία του κόμματος με τον πρέσβη του Πακιστάν. Ιφτικάρ Χουσείν Καζμί, προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεση της απαγωγής του Έλληνα εκπαιδευτικού.
Πηγή….
Δηλαδή λίγες μέρες πριν από τις εκλογές τον θυμήθηκαν; Τόσο καιρό τι έκαναν;
Ο Λερούνης πήγαινε προς τον θάνατο και αυτοί προς εκλογές,…
Βέβαια μόνο σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν σχεδόν 5000 υπογραφές, δεν μπορεί, θα υπάρχουν και από αυτούς ψηφοφόροι….
Τα συγχαρητήρια ανήκουν κυρίως στα περισσότερα ελληνικά μπλοκ που ασταμάτητα αγωνίζονται για την απελευθέρωση του, καθώς και στους Γιατρούς του Κόσμου.

Υπογράψτε στη σελίδα των Γιατρών του Κόσμου και «Απελευθερώστε τον Θ. Λερούνη»

Η συλλογή υπογραφών γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.mdmgreece.gr.

Η υπογραφή σας είναι σημαντική
Από τον Αλφειό Ποταμό που κρατά το Ολύμπιο πνεύμα στα ύψη, ενάντια στους εφήμερους πολιτικάντικους λόγους (δεν βγάζουμε ούτε εμείς την ουρά μας απ’ έξω).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ