Ο Καραμανλής άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεσάλτο


Ο Καραμανλής άνοιξε διάπλατα την πόρτα της «έκρηξης» του πολιτικού τοπίου και της αναδιάταξής του.

Όλα τα κόμματα έχουν μεταβληθεί πλέον σε ένα τσίρκο καταγέλάστο και τραγικό μαζί, σε σάπιους οργανισμούς και ποικίλους εσωτερικούς φεουδάρχες.

Όπως και το αστικό κράτος, το ίδιο και τα κόμματα είναι «σουρωτήρια» ποικίλων ανταγωνιστικών συμφερόντων και των «υπηρεσιών» τους.

Είναι τόσο «συνωστισμένη» και συμπιεσμένη η σήψη εντός των κομμάτων (ιδιαίτερα των κυβερνητικών), τόσο αποσυντεθειμένα και διαιρημένα από τα ανταγωνιστικά συμφέροντα και τις πλανητικές υπηρεσίες (κάθε «ειδικό» συμφέρον  και κάθε «υπηρεσία» έχει και τις κομματικές «κλίκες»), που αρκεί ένας μικρός σπινθήρας για να «εκραγούν».

Τα διορατικά επιτελεία του καθεστώτος έχουν διαγνώσει αυτόν τον κίνδυνο, γι’ αυτό μοχθούν να αναπαλαιώσουν το πολιτικό τοπίο (θα το πουν «ανανέωση»), να αποδομήσουν τα υπάρχοντα κόμματα και να κατασκευάσουν νέα, ολοκληρωτικά προσαρμοσμένα στα ολοκληρωτικά συμφέροντα των διεθνών «νταβάδων»: ΗΠΑ.

Το «εγχείρημα» δεν είναι και τόσο εύκολο. Εγκυμονεί τον κίνδυνο να ανάψει μεγάλη πυρκαγιά και στις λαϊκές κινητοποιήσεις: Κάτι τέτοιο οδηγεί σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες και συνειδητοποιεί τον κόσμο…

Γι’ αυτό η πιο συμφέρουσα, για το καθεστώς, λύση είναι αυτό το «ξήλωμα» να αρχίσει από τη Ν.Δ.

Γι’ αυτό με νύχια και με δόντια απέτρεψαν τις εκρήξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αν άρχιζε η αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού από τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, αυτό θα πυροδοτούσε αριστερές, πατριωτικές, λαϊκές κινήσεις, κινήματα που θα υπονόμευαν, ίσως και να  σάρωναν την καθεστωτική, νεοταξική «αριστερά».

Η Ν.Δ. είναι το πλέον «κατάλληλο» κόμμα για να αποτελέσει την αφετηρία της ολικής αναδιάταξης του πολιτικού χάρτη.

Μεθόδευσαν, συνεπώς, την ολοκληρωτική υπονόμευσή της, τη διοχέτευση της λαϊκής οργής και αηδίας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προς τα εκεί ΚΑΙ την τιμωρία, αλλά και την ολοκληρωτική ΥΠΟΤΑΓΗ του Καραμανλή.

Ο Καραμανλής υπέκυψε ολοκληρωτικά (δεν μπορεί να γνωρίζουμε ποια μέσα χρησιμοποιήθηκαν), «εκτέλεσε» τις «εντολές» και ανοίγει το δρόμο για το τίναγμα στον αέρα της Ν.Δ.

Τους πολιτικούς λόγους της υποταγής του Καραμανλή τους αναλύουμε στο άρθρο: «Η πολιτική συμπεριφορά του Καραμανλή»

ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21842#21842

Η αποδόμηση της Ν.Δ. προωθεί τη συνολική αποδόμηση…

Ο Καραμανλής συνειδητά ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Και ένα μικρό παιδί μπορεί να αντιληφθεί το τι θα γίνει στη Ν.Δ.: Το καταγέλαστο και τραγικό τσίρκο θα πάρει διαστάσεις παράνοιας. Ακόμα και ο Ψωμιάδης σπεύδει να δηλώσει υποψηφιότητα…

Μόνο πολιτικά αναλφάβητοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η Ν.Δ. μπαίνει μέσα σε ωκεάνιες θύελλες και τρικυμίες που αναπόφευκτα θα την οδηγήσουν σε διασπάσεις.

Είναι τέτοια η διάσταση της οργής της λαϊκής βάσης της Ν.Δ. με αυτά που θέλουν να επιβάλλουν οι Αμερικανοί (Ντόρα και Σία) που καμία ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει.

Είναι τέτοιο «σουρωτήρι» η Ν.Δ. στα ισχυρά συμφέροντα και τις «υπηρεσίες», είναι τόσο βαθύ το χάσμα και οι αλληλο- υπονομεύσεις,  είναι τόσο εκρηκτική η διάσταση ανάμεσα στις ποικιλίες των πολιτικών απόψεων (από ισχυρές «πατριωτικές» μέχρι αδιάλλακτες «αντιπατριωτικές» και πολυπολιτισμικές) ΠΟΥ κανένας δεν μπορεί να ισορροπήσει πάνω από αυτές, όπως ο Καραμανλής μέχρι σήμερα…

Ο Καραμανλής άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το κόμμα του και ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.

Σίγουρα θα του αναγνωρίσουν αυτή την «υπηρεσία»  οι «προστάτες»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ