Αυτός είναι ο νέος αντιπρόεδρος κυβέρνησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

131
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι εγγονός του ομώνυμου στρατηγού και πρώην δικτάτορα. Γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο Αθηνών. Σπούδασε Νομική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης ανακηρύσσεται το 1973 Διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισίου 1 (Πάνθεον Σορβόννη). Από το 1969 ως το 1978 εργάστηκε ως ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και κατόπιν ορίστηκε Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και το 1968 το δικτατορικό καθεστώς του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια. Είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών.
Η παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου στα πολιτικά πράγματα χαρακτηρίζεται από το πληθωρικό του ύφος και τον χαρακτηριστικό, πολλές φορές άκομψο, τρόπο έκφρασης των απόψεών του. Οι δηλώσεις του έχουν γίνει πολλές φορές αφορμή μεγάλων πολιτικών συζητήσεων. Χαρακτηριστικά:

  • Η δήλωσή του ότι «η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικός νάνος»[1], την οποία κατόπιν υποχρεώθηκε να αποσύρει.
  • Η δήλωσή του ότι «στους διαδρόμους του Υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε αγγλικά»[2][3], αναφερόμενος στην Υπουργία Γιώργου Παπανδρέου
  • Η δήλωσή του ότι «μετά το 2000 καταστράφηκε η χώρα»
  • Η αρχική έντονη καταδίκη του Σχεδίου Ανάν για την επανένωση της Κύπρου και μετέπειτα η φανατική υποστήριξή του

Τέλος, η θητεία του ως Υπουργού Εξωτερικών έληξε με την παραίτησή του, το Φεβρουάριο του 1999, λόγω των ατυχών χειρισμών που έγιναν στην υπόθεση Οτσαλάν, του Κούρδου ηγέτη που κατέφυγε στην Ελλάδα και φυγαδεύτηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Κένυα, όπου και συνελήφθη και παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές.
Η ενημέρωση από το… enimerwsi!
Να συμπληρώσουμε ότι χόμπι του είναι να τρώει εκεί που έφτυνε… Δείτε το βίντεο:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Y_YUsG7QI5w&feature=player_embedded]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ