Η μάχη της διαδοχής ξεκίνησε…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

antonisdora
Μέσα σε βαρύ κλίμα άρχισε η νέα … προεκλογική μάχη για τη ΝΔ. Για την εκλογή του νέου ηγέτης της αυτή τη φορά. Ο οποίος θα κληθεί να συσπειρώσει την απογοητευμένη λαϊκή βάση του κόμματος, να της εμπνεύσει όραμα και ελπίδες για τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται και να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση απέναντι σε μια ισχυρή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Δύο είναι ουσιαστικά οι μεγάλοι αντίπαλοι: Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Γύρω από την «αιώνια αντιπαλότητά τους» θα παιχτούν όλα τα άλλα παιχνίδια. Ο Σαμαράς έχει μαζί του την «καραμανλική βάση» του κόμματος και ότι στο παρελθόν έδωσε πρώτος την μάχη με το «μητσοτακικό» στρατόπεδο που κατηγορείται σήμερα ανοικτά πλέον από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ για «υπονόμευση του Καραμανλή».
«Αδύνατο» σημείο του Σαμαρά θεωρείται το γεγονός ότι αντιθέτως με την Ντόρα δεν έχει καλές σχέσεις με τα μεγάλα συγκροτήματα και τα συμφέροντα που ελέγχουν την ενημέρωση. Εξαρτάται βεβαίως πως θα το δει κανείς αυτό. Γιατί και ο Βενιζέλος είχε την υποστήριξη των μεγάλων συγκροτημάτων και είδαμε όλοι ποιος είναι σήμερα πρωθυπουργός. Και η κομματική βάση απέδειξε στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ότι τις έχει γραμμένες τις …γραμμές.
«Ισχυρό» σημείο της κ. Μπακογιάννη θεωρείται το «σύστημα Μητσοτάκη» και οι πολύ καλές σχέσεις της με τα μεγάλα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. «Αδύνατο» οι γνωστές θέσεις της για τα εθνικά θέματα, η αποτυχία της ως υπουργού Εξωτερικών και πάνω από όλα η σταθερή υπονόμευση του Καραμανλή όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα το θέμα της Ζήμενς (τέλεξ Καραβέλα) και τις πιέσεις υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Στο μεταξύ το ένα μετά το άλλο γαλάζια στελέχη ζητούν κι άλλους «αποκεφαλισμούς», βάζοντας στο στόχαστρο όσους πρώην υπουργούς είχαν συνταχθεί με το σχέδιο των πρόωρων εκλογών, αλλά και τα πρωτοκλασάτα στελέχη που βρίσκονταν δίπλα στον κ. Κ. Καραμανλή.
 Οι Λιάπης και Νικολόπουλος («λοχαγοί») έθεσαν ανοικτά το θέμα των ευθυνών και της κ. Μπακογιάννη για τις πρόωρες εκλογές.
Ο βουλευτής Θ. Καράογλου, τόνισε ότι «τον δρόμο του κ. Σουφλιά θα πρέπει να ακολουθήσουν αρκετοί ακόμη».
Ο Β. Μιχαλολιάκος είπε: «Μη νομίζουν ορισμένοι που τον έσπρωξαν στα λάθη ότι η παραίτηση του Καραμανλή αυτούς τους αθωώνει και ότι θα τους αφήσουμε να έχουν τον ίδιο ρόλο με άλλο αρχηγό. Να φύγουν, να φύγουν μόνοι τους και με ίχνη αξιοπρέπειας που τους έχει μείνει, αν τους έχει μείνει, αλλιώς θα τους διώξει η βάση, τα στελέχη της παράταξης. Δεν έχουν καμία τύχη…».
Κτυπήματα κάτω από τη ζώνη
Χαρακτηριστικό του υπόγειου πολέμου φθοράς που μαίνεται από την Κυριακή το βράδυ είναι ότι χθες κυκλοφόρησε ότι ο Δ. Αβραμόπουλος δεν θα είναι τελικά υποψήφιος και ότι θα διαπραγματευτεί με τη Ντόρα. Έξαλλος ο πρώην υπουργός Υγείας το διέψευσε και δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος μέχρι το τέλος.
Η υποψηφιότητα Ψωμιάδη κινείται στην λογική των πολλών υποψηφιοτήτων για να αδυνατίσει το μέτωπο των καραμανλικών.
Υπερ της Ντόρας κινείται και η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την οποία συγκεντρώνονται υπογραφές. Όλα αυτά τα χρόνια – με εξαίρεση λίγες στιγμές – ο πρώην γραμματέας του κόμματος είχε κοινό μέτωπο με την κυρία Μπακογιάννη εναντίον του Μαξίμου, θέλοντας να ξεχνά ότι ο Μητσοτάκης ήταν εκείνος που τον άδειασε στο παρελθόν και έβαλε επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ τον Γ. Βουλγαράκη. Ως υποψήφιος ο κ Μεϊμαράκης θα επιδιώξει να πάρει ψήφους από το καραμανλικό στρατόπεδο για να τους προσφέρει στον επόμενο γύρο στη Ντόρα.
 Χαρακτηριστικό για το ρόλο που καλείται να παίζει ο Β. Μεϊμαράκης είναι σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ που στηρίζει ήδη τη Ντόρα: «Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε από έμπειρα κομματικά στελέχη της ΝΔ διαδικασία συλλογής υπογραφών για να υποστηριχτεί η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πρέπει να κατοχυρωθεί ως ένας από τους κεντρικούς ηγετικούς παράγοντες της ΝΔ, ως πόλος συσπείρωσης όσων επιθυμούν αλλαγές στη φυσιογνωμία του κόμματος και ως εμψυχωτής της ηττοπαθούς κομματικής βάσης».
 Το λένε καθαρά οι άνθρωποι. Δεν θέλουμε δα και να βγει αρχηγός. Ως «κεντρικό παράγοντα» θέλουμε να τον εξασφαλίσουμε μόνο…
www.antinews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ