Ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, Σαρνίτς, φεύγει από τη Θράκη για νέα αποστολή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

sarn bulΜετακινείται σε χώρα βόρεια της Ελλάδας…

Μετά την πλήρη αποτυχία της Άγκυρας να εκλέξει τέσσερις (4) μουσουλμάνους βουλευτές της αρεσκείας της στην Ελληνική Θράκη, οι εξελίξεις μοιάζουν να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και η αναδιοργάνωση αλλά κυρίως οι επανασχεδιασμοί των think tanks της Τουρκίας, φέρνουν ως κορυφαίο μέλημα την μετακίνηση του κυρίου Σαρνίτς…!
Ο εγνωσμένης αξίας τούρκος πράκτορας, αφού απογυμνώθηκε όταν ξεσκεπάστηκε το πραγματικό του παρελθόν αλλά και ο πραγματικός ρόλος του στην Θράκη, και αφού διαπιστώθηκε πως δεν μπόρεσε να εκτουρκίσει σε ικανοποιητικό βαθμό τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης (οι οποίοι επιθυμούν να καλυτερεύσουν την ζωή τους και όχι να ζήσουν όπως ζούνε οι τούρκοι πολίτες), ανακαλείται και αποστέλλεται σε νέα «αποστολή».
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης φάνηκαν «σκληρά καρύδια» ακόμη και για τον εμπειρότατο Σαρνίτς, που αν και θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, σαφέστατα αιφνιδιάστηκε από τις πρόωρες εκλογές και δεν μπόρεσε να ετοιμάσει κατάλληλα το «έδαφος» για την πολυπόθητη νίκη της Άγκυρας. Τα αποτελέσματα των εκλογών απέδειξαν πως το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, παρά και τις αυξημένες (και παράνομες) δραστηριότητες που ανέπτυξε ελέω πλήρους αδιαφορίας της Ντόρας Μπακογιάννη (υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Καραμανλή), δεν μπόρεσε να αυξήσει την δυναμική του μικρού σκληρού πυρήνα που επί δεκαετίες εργάστηκε η Άγκυρα για να «χτίσει» στη Θράκη. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι, γνωρίζοντας το συμφέρον τους και παρά τις παροτρύνσεις των ιμάμηδων ή ακόμη και τις κάθε είδους πιέσεις που δέχθηκαν από τα «όργανα» (εξαγορασμένους πρακτορίσκους) του Τουρκικού Προξενείου, κατέστρεψαν τα σχέδια των «δεξαμενών σκέψης» της Άγκυρας και εξανάγκασαν σε αναδιοργάνωσή τους.
Τα γεγονότα όμως, στην γειτονική Βουλγαρία και ο μέγιστος κίνδυνος να διαταραχθεί η δύναμη του εκεί φιλοτουρκικού στοιχείου, αλλά και να ανατραπεί η πολιτική φιλοτουρκική δυναμική που έχει αναπτυχθεί (με 38 αυτοχαρακτηριζόμενους «τούρκους» βουλευτές), ανάγκασαν την Άγκυρα να σκεφτεί πολύ σοβαρά την μετακίνηση του Σαρνίτς στη νότια Βουλγαρία (πιθανότατα στο Πλόβντνιβ –Φιλιππούπολη). Και αυτή η μετακίνηση θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρότατα τόσο την Βουλγαρική κυβέρνηση όσο και τη νεοσύστατη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, λόγω της κρισιμότητας αλλά και της ιδιαιτερότητας της νότιας Βουλγαρίας, στα σχέδια της Άγκυρας και τον ειδικότερο ρόλο που επιθυμεί να αναπτύξει στην περιοχή των Βαλκανίων.
Η εμπειρία του τούρκου πράκτορα στην προπαγάνδα και στον χειρισμό «ευαίσθητων καταστάσεων», τον στέλνει σε νέα αποστολή (και πάλι διπλωματική!). Βέβαια, οι Βούλγαροι γνωρίζουν ήδη τον τούρκο πράκτορα, και μάλιστα αρκετά καλά, αφού έχουν επισημάνει την αδυναμία του στο «ωραίο φύλο» και μάλιστα σε αριθμούς μεγαλύτερους του ενός!!!
Βέβαια, η ΜΙΤ αλλά και το τουρκικό ΥΠΕΞ αδιαφορούν για το «ευαίσθητο σημείο» του καλύτερού τους πράκτορα… Η αποδοτικότητα του Σαρνίτς τον έχει καταστήσει ως το νούμερο ένα (Νο1) κι έτσι απολαμβάνει ιδιαίτερων προνομίων. Η νέα του αποστολή, όμως, θα απαιτήσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και μετά την σκληρή αποτυχία της Θράκης, ο τούρκος πρόξενος αισθάνεται μάλλον άβολα… γιατί στην περίπτωση αποτυχίας του στην Βουλγαρία, μάλλον θα του λείψουν πολλά περισσότερα από το «ωραίο φύλο»…
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα ο καλύτερος τούρκος πράκτορας που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, θα πακετάρει για να μετακινηθεί βορειότερα, εκεί που η παρουσία του κρίθηκε ως άμεση και άκρως απαραίτητη. Η «αποδέσμευση» του Σαρνίτς από τη Θράκη πραγματοποιείται επειδή πολύ σύντομα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρόκειται να μπουν σε ένα νέο στάδιο, αφού η Άγκυρα θεωρεί δεδομένη την «καλή πίστη» του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο θεωρείται σίγουρο πως πολλά πράγματα θα βρούνε γρήγορα τον δρόμο τους…
Στο καλό κύριε Σαρνίτς… Δεν είναι βέβαια δυνατόν να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο έργο σας, αλλά σας ευχόμαστε να περνάτε καλά με τις όμορφες κοπέλες της ανατολικής Ευρώπης…
Κωνσταντίνος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ