Οι αστείες μεθοδεύσεις απλά θα καταλήξουν σε διάλυση της ΝΔ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ND 7 Congress
Το άρθρο 11 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπει ότι το συνέδριο του κόμματος μπορεί να αποφασίσει την διεξαγωγή άλλου συνεδρίου ενδέχεται να λύσει τελικά σύμφωνα με πληροφορίες του antinews το μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος.
Αυτό σημαίνει ότι το έκτακτο συνέδριο θα συγκληθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου, οπότε θα σηκωθούν ορισμένοι σύνεδροι και θα θέσουν θέμα ανανέωσης της σύνθεσης του συνεδρίου, όπως απαιτεί πλέον η βάση. Έτσι αν η πρότασή τους γίνει δεκτή, η μοναδική απόφαση που θα πάρει το έκτακτο συνέδριο είναι η διεξαγωγή νέου συνεδρίου με εκλογή αντιπροσώπων κλπ.
Η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα, οπότε αν υιοθετηθεί τελικά αποτελεί ερώτημα αν το συνέδριο θα διεξαχθεί πριν από τα Χριστούγεννα.
Το δρόμο για την εφαρμογή του άρθρου 11 άνοιξε, μετά τις έντονες πιέσεις, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόνο το Συνέδριο μπορεί να το αποφασίσει ή να το επικυρώσει, αν υπάρξει συμφωνία. Και βέβαια, αν με ρωτήσατε σε προσωπική βάση, ασφαλώς είμαι υπέρ της εκλογής του Προέδρου από τη βάση. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο καλύτερα θα είναι».
Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει ήττα της Ντόρας Μπακογιάννη που δήλωσε ότι το «καταστατικό που δεν είναι κουρελόχαρτο για να αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες». Απαντώντας σήμερα ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλο  είπε ότι «το καταστατικό υπηρετεί το κόμμα και όχι το κόμμα το καταστατικό».
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει ήδη δηλώσει ότι για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου ότι δέχεται την όποια συμφωνία, αρκεί η διαδικασία να είναι αδιάβλητη, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Κ. Καραμανλή και επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για εκλογή του αρχηγού της ΝΔ από τη βάση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ