Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι βέβαια πόλεμος για τη διατήρηση του "δρόμου" των ναρκωτικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

heroinroads
Το έχουμε γράψει και παλαιότερα. Δουλεμπόριο, ναρκωτικά, όπλα, ανθρώπινα όργανα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη διατήρηση του καπιταλισμού και της αδικίας. Οι πακτωλοί μαύρου χρήματος που πηγάζουν από αυτές τις ενέργειες είναι απαραίτητοι για να χρηματοδοτούνται οι παραστρατοί, οι μαφίες και οι επίορκοι λειτουργοί
παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα αυτό το γνωρίζουμε (απλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει) εδώ και χρόνια. Ο βασικός χρηματοδότης του Κεμαλικού κράτους αλλά και των Τουρκικών επιδιώξεων παγκοσμίως είναι αυτές οι έκνομες ενέργειες με κορυφή τη διαμετακόμιση Ηρωΐνης. Με αυτό το μαύρο χρήμα εξαγοράζονται πολιτικοί, γερουσιαστές κ.α.
Η δικογραφία της Εργενεκόν έχει πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα που όμως κάποιος ‘Ελληνας εισαγγελέας
δεν έχει κάνει τον κόπο να ζητήσει υπηρεσιακά. Θα μας πείτε, εδώ έφυγε ολόκληρος Χριστοφοράκος. Υπάρχει μία διαφορά: Η ΕΕ ήταν συνένοχος, ιδιαίτερα ο σκληρός πυρήνας της ΕΚΤ στο πλιάτσικο. Στο θέμα της Τουρκίας όμως
είναι καθαρά όσοι χρηματίστηκαν και χρηματίζονται από το Τουρκικό παρακράτος. Αυτοί που οργάνωναν δραπετεύσεις μεγαλεμπόρων ηρωΐνης, αυτοί που απελευθέρωναν βιαστές ανηλίκων και δουλεμπόρους.
Ένα βαθύ πέπλο σιωπής, χρυσοκέντητο αλλά και τρομοκρατικό που πρέπει κάποτε να τραβηχτεί. Δείτε τα συγκλονιστικά στοιχεία για τον πόλεμο (υπέρ) της παραγωγής ηρωΐνης, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Αλ Κάιντα που οι ίδιοι οι πολέμιοι δημιούργησαν.
Η κοροϊδία του πολέμου κατά των ναρκωτικών
Πρόσφατα, παρουσιάζοντας σημεία της άκρως σημαντικής έκθεσης του ΟΗΕ για την παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν, σημειώναμε ότι είναι «Φονικότερες οι παπαρούνες από τις βόμβες των Ταλιμπάν» (http://www.antinews.gr/?p=19685).
Τώρα βλέπουμε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντριου Σαπίρο και «δεξί χέρι» της κυρίας Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση μάχιμους Έλληνες στο Αφγανιστάν» (http://www.antinews.gr/?p=20050). Άραγε, γιατί να γίνει αυτό; Για να φυλάσσονται καλύτερα οι φυτείες οπίου;
Προφανώς, η Ουάσιγκτον θέλει να βγει από την παγίδα του Αφγανιστάν, όπως το ίδιο ήθελαν και οι Σοβιετικοί. Πόσο μάλλον, αφού η κατάσταση είναι δραματικά χειρότερη από την εποχή της εισβολής του Κόκκινου Στρατού, ο οποίος, πάντως, ήλεγχε πολύ μεγαλύτερα τμήματα της χώρας απ’ ότι οι αμερικανοί. Το θέμα είναι όμως, ότι οι ΗΠΑ εγκλωβίστηκαν εκεί και πιά δεν μπορούν να αποσυρθούν δίχως να διασφαλίσουν, έστω και στοιχειωδώς, ότι δεν θα αποσταθεροποιηθεί ολόκληρη η Κεντρική Ασία.
globalpotprodop
Μια σημαντική παράμετρος που δείχνει την κακή κατάσταση στη χώρα, είναι η δραματική αύξηση της παραγωγής οπίου και ηρωίνης. Κάτι που αποδεικνύει ότι και δεν ελέγχεται το Αφγανιστάν, και, προφανώς κάποιο κομμάτι των κατοχικών δυνάμεων κάνει πλάτες στα κυκλώματα ναρκωτικών. Από αυτή την άποψη, μια καλύτερη ματιά στην πρόσφατη έκθεση του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) είναι αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν, επτά χρόνια μετά την εισβολή των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟϊκών. Ως γνωστόν, στη ΝΑΤΟϊκη δύναμη μετέχουν και Έλληνες στρατιώτες.
Τα κυριότερα συμπεράσματα της έκθεσης είναι τα εξής:
1.Λόγω της υπερπαραγωγής οπίου, οι τιμές της ηρωίνης στις Δυτικές αγορές, στις οποίες άλλωστε καταλήγουν οι μεγαλύτερες ποσότητες, έχουν πέσει θεαματικά.
2. Τα κυκλώματα ναρκωτικών θησαυρίζουν, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο ετήσιος τζίρος από τα οπιούχα ανέρχεται σε 65 δις.δολλάρια.
3.Η πολυδιαφημισμένη αμερικανική πολιτική του πολέμου κατά των ναρκωτικών, αποδεικνύεται τουλάχιστον κοροϊδία, αφού όπως φαίνεται από την έκθεση του ΟΗΕ, η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν, μετά το 2001, έχει εκτιναχθεί στα ύψη, σε επίπεδα που ουδέποτε στο παρελθόν είχε φτάσει. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, όχι μόνον κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί κύκλοι, τόσο της Δύσης όσο και του Αφγανιστάν, να κάνουν πλάτες στα διεθνή κυκλώματα των ναρκοεμπόρων. Από τα στοιχεία του ΟΗΕ επίσης, προκύπτει ότι κατά τη δεκαετία του 1980, οπότε στη χώρα ήταν οι Σοβιετικοί και υπήρχε κυβέρνηση ανδρείκελό τους, η παραγωγή οπίου ήταν πολύ μικρή. Το Αφγανιστάν άρχισε να γίνεται μεγάλη διεθνής δύναμη οπίου στη δεκαετία του 1990 και τον 21ο αιώνα έχει πλέον δεσπόζουσα θέση.
4.Οι δρόμοι της ηρωίνης προς τη Δύση, τον κύριο καταναλωτή του ναρκωτικού, περνούν: Από Νότον, μέσω Τουρκίας, Ελλάδας και άλλων Βαλκανικών χωρών. Από Βορρά, μέσω Ρωσίας και Κεντρικής Ευρώπης. Όπως και στην περίπτωση των «δρόμων της λαθρομετανάστευσης», έτσι και στους «δρόμους των ναρκωτικών», η Τουρκία αποτελεί το κύριο σταυροδρόμι για τη Δύση.
Είναι εμφανές λοιπόν, ότι η θωράκιση των συνόρων της χώρας μας, έχει άμεση αξία για όλη τη Δυτική Ευρώπη. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστό ότι οι τουρκική μαφία, με την οποία συνεργάζονται στενά άτομα του ελληνικού υποκόσμου, μαζί με τη λαθρομετανάστευση, ασχολείται συστηματικά με την επεξεργασία και εμπόριο της ηρωίνης, το εμπόριο όπλων, κ.λ.π. Στην Ελλάδα, επιβάλλεται η αναδιοργάνωση τόσο του τμήματος ναρκωτικών της ΕΛΑΣ, όσο και του ΣΔΟΕ. Να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια σημαντικές αρμοδιότητες αυτού του τομέα είχαν εκχωρηθεί στην ΕΥΠ, με την οποία άλλωστε συχνά επέλεγαν να συνεργαστούν οι Αμερικανοί. Αντίθετα, στο παρελθόν συνεργάζονταν, σχεδόν αποκλειστικά με την ΕΛΑΣ.
Ολόκληρη η έκθεση στη διεύθυνση: http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/Afghanistan/Afghan_Opium_Trade_2009_web.pdf)
Suhoi
heroinretailpricers
globalopiatemarket
interorgcrime
η έρευνα από το Antinews.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ