Μία πρωτοβουλία σταθμός για τους μετανάστες από το Νίκο Σηφουνάκη…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=117140Μία σημαντική πρωτοβουλία φέρεται να έχει στα σκαριά ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ και σημαντικό μέλος του κυβερνητικού σχήματος στο νέο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Νίκος Σηφουνάκης που λόγω εντοπιότητας γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Γολγοθά και τα προβλήματα των μεταναστών, όπως και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους στα κέντρα υποδοχής, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.
Παρ’ ότι πολλά μέλη της κυβέρνησης αλλά και της ευρύτερης αριστεράς έχουν εκφράσει την ευαισθησία τους για την ποιότητα διαβίωσης των μεταναστών στη χώρα μας, ο Νίκος Σηφουνάκης κάνει ένα μεγάλο βήμα:
Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες μας, ο Νίκος Σηφουνάκης, με τη σύμφωνη γνώμη και αρωγή της συζύγου του, Μαρί Δασκαλαντωνάκη, είναι αποφασισμένος να επέμβει ενεργά, παραχωρώντας δωμάτια στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία “Grecotel” σε όσους διαμένουν στα σύγχρονα κολαστήρια που ονομάζονται “Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών”.
https://www.olympia.gr/wp-content/uploads/2020/08/Grecotel-Corfu-Imperial-hotel-1.jpgΓια όσους δεν το γνωρίζουν, η κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγος του Υπουργού, είναι εντεταλμένη σύμβουλος στην (οικογενειακής της ιδιοκτησίας) αλυσίδα υπερπολυτελών ξενοδοχείων Grecotel. Τα Grecotel είναι πραγματικά η μεγαλύτερη αλυσίδα resorts στην Ελλάδα, με εξαιρετικές υπηρεσίες και πολυτέλεια που την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κλίμακας. Όσοι είχαν την τύχη να μείνουν σε κάποιο Grecotel το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γι’ αυτό και η ηγέτιδα του Ευρωπαϊκού τουρισμού, εταιρεία TUI είναι επί σειρά ετών ο κύριος πελάτης της αλυσίδας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο μάλιστα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ελεύθερα “κρεββάτια” όπως λέγονται στην τουριστική αγορά, σε κάποιο από τις χιλιάδες κλινες της αλυσίδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρωτοβουλία θα αρχίσει άμεσα κατά τους χειμερινούς μήνες όπου οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών είναι αυξημένες, ενώ πολλά από τα κέντρα στερούνται βασικών αγαθών, όπως η θέρμανση και το νερό. Ούτως ή άλλως, όλα τα resorts της αλυσίδας τον χειμώνα κλείνουν ή υπολειτουργούν με αποτέλεσμα η παραχώρηση τους στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους να είναι υλοποιήσιμη και εφικτή.
Στην διαδικασία θα προηγηθούν οι διαμένοντες στα κέντρα του Βορειοδυτικού Αιγαίου, πρωτίστως οι γυναίκες με τα ανήλικα παιδιά που έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τα δωμάτια των ξενοδοχείων υπερεπαρκούν ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα σαρδελοποίησης ανθρώπων και ψυχών, ενώ -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- η αλυσίδα θα διαθέσει και βασικό προσωπικό ώστε να προσφέρεται και συσσίτιο καθώς και καθημερινή φροντίδα στους μετανάστες που θα φιλοξενηθούν.
http://www.venere.com/img/hotel/5/7/9/6/106975/image_hall_lounge_1.jpgΕκτός από την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης όπου τηρουμένων των αναλογιών η πρωτοβουλία θα είναι μία πραγματική σωτηρία ζωής, οι μετανάστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία άλλη, υπέροχη Ελλάδα. Την Ελλάδα της φυσικής ομορφιάς, της πολυτέλειας, της ποιότητας ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας, όταν μέχρι σήμερα γνώριζαν μόνο το αδυσώπητο πρόσωπο της αστυνομοκρατίας και του περιορισμού.
Ένα μεγάλο μπράβο στο Νίκο Σηφουνάκη που κάνει την ιδεολογία πράξη. Την ευαισθησία, αγωνιστική διάθεση. Την φιλανθρωπία ανιδιοτελή, κοινωνική προσφορά. Μπράβο επίσης και στην σύζυγο του όπως και στην αλυσίδα Grecotel που ανοίγει δρόμους στην έμπρακτη στήριξη των αναξιοπαθούντων.
Με αυτή την πρωτοβουλία όμως, ο Νίκος Σηφουνάκης δίνει και την καλύτερη απάντηση στα συκοφαντικά δημοσιεύματα δήθεν “ευαίσθητων” εφημερίδων που τον κατηγορούσαν ότι αποκόμισε 1 δις από το χρηματιστήριο. Αυτό όμως θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.
Το εύρος της ενέργειας αλλά και η σεμνότητα που χαρακτηρίζει τον Νίκο Σηφουνάκη αναμένεται να προκαλέσει και …πολιτικό πονοκέφαλο στην ευρύτερη αριστερά και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ αφού εκλαμβάνεται (και είναι) ως προσπάθεια διεμβόλισης του εκλογικού σώματος εν όψει δημοτικών εκλογών. Έτερον εκάτερον θα λέγαμε. Φανταστείτε τη δυναμική που θα αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ σε πλειάδα περιοχών όπου δραστηριοποιούνται τα Grecotel, όπου εκτός από το ηθικό εκτόπισμα αυτής της ενέργειας, θα δώσει δουλειές στην τοπική αγορά που είναι νεκρή κατά τους χειμερινούς μήνες. Πραγματικός θρίαμβος δηλαδή για τους υποψηφίους του κινήματος.

https://www.olympia.gr/wp-content/uploads/2020/08/METANASTES.jpg

Αυτές οι ενέργειες, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης πρέπει να αγκαλιάζονται από όλους. Πολίτες, λειτουργούς και όλον τον πολιτικό κόσμο. Ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για να βοηθήσουν και άλλοι κατέχοντες στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής. Στην ευμάρεια της κοινωνίας μας. Στην ισότητα και την αδελφοσύνη των λαών. Άλλωστε όλοι οι πλούσιοι σε αυτή τη χώρα, χρωστάν τα πλούτη και τη χλιδή τους στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Ας δώσουν κάτι πίσω. Όπως ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Νίκος Σηφουνάκης.

https://www.olympia.gr/wp-content/uploads/2020/08/clandestini.jpg
είναι καιρός αυτά τα παιδιά να γνωρίσουν μία άλλη, πανέμορφη Ελλάδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ