Καταστροφικός εναγκαλισμός για Ντόρα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ή απύθμενη προβοκάτσια;
Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ώρες για έμπρακτες ενέργειες στήριξης υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη από ορισμένα στελέχη. Αυτό υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι ευεργετικό για την κούρσα διαδοχής.
Η βαριά ήττα όμως με την υποβόσκουσα οργή που δεν έχει εκδηλωθεί, κάνει τον θρυλούμενο εναγκαλισμό της κυρίας Μπακογιάννη με συγκεκριμένα πρόσωπα απολυτως ζημιογόνο. Ιδιαίτερα στον βαθμό που αυτά τα πρόσωπα διαδίδουν σε προσωπικό επίπεδο “δεσμεύσεις για ενεργή παρουσία” την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που η κυρία Μπακογιάννη κερδίσει την κούρσα διαδοχής.
Το άνοιγμα της διαδικασίας λοιπόν αλλάζει τα δεδομένα και μειώνει κατά πολύ τις μανδαρινικές ονειρώξεις που διαχρονικά έχουν οι σύνεδροι. Η εκλογική βάση της ΝΔ μάλιστα έχει βγάλει τα συμπεράσματα της και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε απρόβλεπτες εξελίξεις ακόμη και στο συνέδριο. Συγκεκριμένα:

souflias ntora thumb largeΓιώργος Σουφλιάς: Ενώ η οποιαδήποτε εμπλοκή του στο θέμα της διαδοχής φάνταζε ως κακόγουστο ανέκδοτο, έχουμε μία ακατάσχετη φημολογία ότι ο Σουφλιάς θα επέμβει με ξεκάθαρη τοποθέτηση στήριξης στο πρόσωπο της. Γνωστοί δημοσιογράφοι – dealers λένε μάλιστα πως μετά τις εκδηλώσεις οργής τη νύχτα της ήττας, αρχίζει και βλέπει θετικά τον εναγκαλισμό του ως παράγοντα με τον μελλοντικό αρχηγό. Εάν βγουν τα ονόματα των δημοσιογράφων που διαδίδουν αυτές τις φήμες όμως (το ποιόν τους είναι κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους της ΝΔ), θα “πέσουν πέτρες”. Όπως μάλιστα “εμπιστευτικά” διαδίδουν δήθεν προσδοκίες του Σουφλιά για την προεδρία της Δημοκρατίας με δήθεν πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη ως αρχηγού της παράταξης. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι ονειρεύονται υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις Καραμανλή για στήριξη Παπούλια και συνδιαλλαγή ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο Σουφλιά που βεβαίως θα λύσει τα χέρια για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
Εάν ακούσετε (επαναλαμβάνουμε) την σιγουριά με την οποία διαδίδονται αυτές οι φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία θα απορήσετε για το πόσο ζώα θεωρούν τους ψηφοφόρους, έστω και τους κομματικούς, κάποιοι.
Πέραν των φημών, είναι πραγματικά παράλογο το γεγονός ότι κάποιοι από τους συνεργάτες της Ντόρας βλέπουν με καλό μάτι την στήριξη Σουφλιά. Εκτός από πολιτικό αυτισμό, αυτό δείχνει και μία εξήγηση για τους λόγους που τα αίτια της ήττας δεν συζητώνται πουθενά. Για να μπορούν κάποιοι μαϊντανοί να επιβιώνουν στις πλάτες μιας άκρως πληγωμένης πολιτικής δύναμης.
Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει η τ. ΥΠΕΞ, είναι να κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με το περιβάλλον Σουφλιά (έστω και εάν υπάρχει συνεννόηση) και να του ζητήσει να αποφύγει κάθε δήλωση στήριξης προς το πρόσωπο της.
Το δεύτερο (και σημαντικότερο), να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα της διαδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να βουλώσει τα στόματα όσων προσπαθούν να την εμπλέξουν με ανίερα παιχνίδια εναντίον των θεσμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ