"ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ" STAGE – ΟΑΕΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Περίοπας

921
Σήμερα το πρωι,εκανα μια απο τις καθιερωμένες για τα τελευταία χρόνια τους χειμερινους μήνες επίσκεψη στο κοντινο καταστημα του  ΟΑΕΔ.Γνωριζοντας λογω πειρας οτι θα γινεται το αδιαχωρητο  λογω του οτι ειμαστε τουριστικη περιοχη και ολες οι επιχειρισεις κλεισανε ηδη (Τελη Οκτωβριου & Νοεμβριο κανουν ολοι οι απολυμενοι εγγραφη στο ταμειο),δεν παραξενευτηκα απο την ατελειωτη ουρα που βρηκα να με περιμένει.Αφου σιγουρεψα την σειρα μου ,βγηκα εξω να κανω ενα τσιγαρο.Εξω απο την εισοδο του κτιριου ομως με περιμενε μια δυσαρεστη εκπληξη!!!
Βλεπω ενα πηγαδακι απο 4-5 υπαλληλους με τα συνηθησμένα τους χαρτιά στα χερια ,να σκοτωνουν το χρονο τους κανοντας νόμιζα ο μπουφος “διαλλειμα”.Συν τοις αλλοις ,μαζι τους και ο προισταμενος.Εεεε! δεν ηθελε και πολυ μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι, παρόλα αυτα ομως συγκρατηθηκα ,ουτως ή αλλως ειμαι χαμηλων τονων.
Αναψα το τσιγαρο μου και πλησιασα ,και να η πρωτη σφαλιαρα που με συνεφερε ακουγοντας την μονη λεξη χωρις καν να ρωτησω :   STAGE !!! Δεν ειπα κουβεντα,τι να ρωτησω και τι να πω ;;;
Οτι ακολουθησα και γω τη μαζα και πιστεψα το ΓΑΠ??? Αστο καλυτερα !!!!! Γυρισα μονο στη βαση μου να τα πω τουλαχιστον εδω και οποιος ακουσει/διαβασει.Πηρα μονο ενα χαρτι απο το χερι τους και το αναρτω παρακατω,τα λεει ολα !!!!
Μονο να σημειωσω τα εξης που τα εζησα με τα ματια μου τα τελευταια 8 χρονια.Οι συγκεκριμενοι υπαλληλοι ειναι εκει απο το 2004, <<συνεχως>>  ,οι δυο παλαιοτεροι ηταν αυτοι που εκπαιδευαν τους τρεις που νομιζω οτι “πηγαν” το 2005,Ολοι τους  έβγαζαν και βγαζουν το 80% του φορτου εργασιας. Πληροφορηθηκα οτι στον ΟΑΕΔ  Πανελαδικα αυτου του τυπου ειναι 700 ατομα ,
συνολο σε ολο το δημοσιο ειναι 10,000!!!.Δεν εχουν ασφαλεια ,συνταξη? ας γελασω,μονο Ιατρικη περιθαλψη   ,και αυτη οτι εξτρα χρειαστει ,το πληρωνουν απο τη τσεπη τους.Δηλαδη , απο αυτους οι μισοι να ειναι ζευγαρια ,εχουν απο πισω τους αλλους 5000 , και κατα προσεγγιση ειναι περιπου 7000 οικογενειες. Και με μισθο?? τα περιβοητα 700€ !!! Και ερχεται σημερα αυτο το κρατος και λεει χωρις ντροπη δια στοματος των εκπροσωπων του οτι “θα πεταχθουν στο δρομο 10000 ατομα” με το προσχημα της τηρησης των νομων???Ποιοι ειναι αυτοι οι νομοι ????
252
Αλλαξτε τους αμεσως κυριε Πρωθυπουργε !!! για αυτο σας ψηφισαμε !

ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE (ΟΑΕΔ)
http://www.stage2004.gr/
[email protected] &   [email protected]
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Οι συμβασιούχοι με πρόγραμμα STAGE σε όλους τους Φορείς και όλα τα Υπουργεία της χώρας, με απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την εργασία μας την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαλλαξία της Κυβέρνησης σε σχέση με την επαγγελματική μας αποκατάσταση. Παράλληλα, οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας (Αθήνα) την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. και πορεία προς τη Βουλή.
Οι συμβασιούχοι με πρόγραμμα STAGE στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όλης της χώρας, οι οποίοι ως επί το πλείστον απασχολούμαστε επί πέντε (5) συναπτά έτη στον ΟΑΕΔ με αδιάλειπτες συμβάσεις, έχοντας λάβει μέρος σε αξιοκρατική διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων, με ανάρτηση αποτελεσμάτων με φθίνουσα σειρά μοριοδότησης και έχοντας αξιολογηθεί έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης 18μηνης σύμβασής μας από τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών (και όχι από τα βουλευτικά γραφεία όπως πολλοί υποθέτουν) συμμετέχουμε στην ΑΠΟΧΗ και
Αγωνιζόμαστε για:
.
1.Αναγνώριση των συνεχών και αδιάλειπτων συμβάσεών μας ως συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και όχι ως «μαθητεία».
2.Άμεση μετατροπή των συμβάσεών μας σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
3.Καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων από την 1η ημέρα υπογραφής της σύμβασής μας.
4.Διατήρηση της προσαύξησης κατά 50% σε όλους όσους έχουν εμπειρία συναφή με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων, σε περίπτωση έκδοσης προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ.
5.Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα.
6.Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος με πρόγραμμα STAGE.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμβασιούχων STAGE στον ΟΑΕΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ