Εκτοπίσεις και εξοντώσεις πληθυσμών μετά την αντιφασιστική “νίκη”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

goulag2Στις 12 Οκτωβρίου 1944 στη Μόσχα υπογράφονταν η συμφωνία ανάμεσα σε Τσωρτσιλ και Στάλιν και καθόριζε τις σφαίρες  επιρροής των κυρίαρχων.
Η εκτόπιση των ανθρώπων και η εξόντωση τους συνεχίστηκε και μετά την “νίκη¨ των συμμάχων…
Από τον Νοέμβρη του 1944 από την Ουγγαρία άρχισαν οι βίαιες μετατοπίσεις προς την σοβιετική ένωση, αν και ήταν τεράστιας κλίμακας δεν αναγνωρίζονται από το Ούγγρικο κράτος, όπως αντίστοιχα έχει πράξει για την εξόντωση των Εβραίων και των Τσιγγάνων της Ουγγαρίας από τους Ναζί. Συνολικά εκτοπίστηκαν 600.000 Ούγγροι.
deadguyatgulag2 Από αυτούς εξοντώθηκαν τουλάχιστον 200.000. Φορτώθηκαν και αυτοί σε βαγόνια εμπορευμάτων και πολλοί δεν έφτασαν καν στην ΕΣΣΔ, αφού πέθαναν στα στρατόπεδα διέλευσης  από το κρύο και την πείνα. Όσοι άντεξαν κατέληξαν σε στρατόπεδα εργασίας, όπως το Μπάλτσι για να εξοντωθούν εκεί.
Από τη πόλη  Nyiregyhaza εκτοπίστηκαν περίπου 2000 με 3000 άντρες , δηλαδή 4% περίπου του πληθυσμού. Οι σοβιετικοί έπαιρναν κόσμο από όποια πόλη και χωριό περνούσαν το 1945.  Από τους 600.000 δεν επέστρεψαν ποτέ οι 200.000.  Τα παιδιά αυτών των ανθρώπων που έβλεπαν τους γονείς τους να αρπάζονται από τα σοβιετικά στρατεύματα κάνουν μια τελετή μνήμης κάθε χρόνο στις 2 Νοεμβρίου
Η κυριαρχία φόρτωσε τα εγκλήματά της σε μία από τις προσωπίδες της, αυτήν που ονομάστηκε φασισμός.Οι εκτοπίσεις και οι εξοντώσεις πληθυσμών όμως συνεχίστηκαν και μετά το τέλος της  2ης παγκόσμιας  ανθρωποσφαγής, και από τους «αριστερούς» και από τους «δεξιούς» .
Τα στρατόπεδα εργασίας στους σοσιαλιστικούς παραδείσους  και τα στρατόπεδα πειθαρχημένης διαβίωσης όπως στη Μακρόνησο, εξυπηρετούσαν τον ίδιο λόγο ύπαρξης. Την κάμψη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την εξόντωση των ανθρώπων. η αποδόμηση της ανθρώπινης υπόστασης, που επιχειρούσαν οι δέξιοι βασανιστές της Μακρονήσου, μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί από την ιδεολογική παγωνιά μιας ανταγωνιστικής στάσης που κατασκευάζει απολιθώματα, γενίτσαρους και νεογενίτσαρους της αριστεράς. goulag
Στρατόπεδα συγκέντρωσης συνεχίζουν να στήνονται, όπως στο Γκουαντανάμο, στη προσπάθεια των κυριάρχων να ανακόψουν  το πνεύμα ανυποταξίας. Αυτό που για όλους εμάς έχει σημασία είναι να καταδειχτεί ότι η εξουσία με όποιο πρόσωπο και αν παρουσιάζεται είναι το ίδιο εχθρική και επικίνδυνη ως προς την ανθρώπινη υπόσταση.
δημοσιεύτηκε από Ε. από συλλογικότητα anarchy press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ