Απαράδεκτο για τη δημοκρατία το παρασκήνιο πίσω από την επανακυκλοφορία του "Ελεύθερου Τύπου"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://www.newstime.gr/resources/2009-06/teleftaio-protoselido2-thumb-large.jpgΚάποιοι αντελήφθησαν ότι τα “νταβατζοκάναλα” που μέχρι χθες έβριζαν τη ΝΔ, μόνο αποστροφή προκαλούν στην βάση που καλείται να ψηφίσει νέο πρόεδρο. Η υποστήριξη τους, μάλλον ζημιά κάνει στους “εκλεκτούς”. Έτσι, αποφάσισαν να ξεθάψουν τον Ελεύθερο Τύπο.
Κάποιοι θεωρούν τους πολίτες πλήρως ανεγκέφαλους για να εξακολουθούν να παίζουν τέτοια παιχνίδια εις βάρος της νοημοσύνης τους. Η επανακυκλοφορία του Ελεύθερου Τύπου μία ημέρα μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας όπου απέδειξε πως τα πάντα γύρω από το θέμα της διαδοχής είναι ρευστά, θα ήταν απλώς μία τραβηγμένη σύμπτωση.
Ο ΕΤ όμως, είναι στις συνειδήσεις του κόσμου, η ναυαρχίδα της Κεντροδεξιάς, η μόνη εφημερίδα χαρακτηρισμένη “Δεξιά” με αξιόλογη κυκλοφορία. Η συγκυρία λοιπόν της επανακυκλοφορίας της, έχει σαφές ζητούμενο και σκοπό: Την επιρροή στο εκλογικό σώμα εν όψει της διαδικασίας επανεκλογής προέδρου του κόμματος από τη βάση. Εάν η διαδικασία δεν ήταν διευρυμένη, η εφημερίδα δεν θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο αφού οι ισορροπίες στο συνέδριο είναι προδιαγεγραμμένες και -λίγο εως πολύ- θέμα εσωτερικών συναλλαγών.
Η αίσχιστη πρόθεση παρέμβασης όμως, αποτυπώνεται με τη δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει. Δηλαδή, ήρθαμε και δεν κρατάμε ούτε τα προσχήματα. Προκαλούμε κι’ όλας αφού όπως μας ενημερώνει το Antinews,
Η νέα δημοσκόπηση έγινε όπως μαθαίνουμε από την MRB η οποία ανήκει στον όμιλο της εταιρείας PRC, η οποία ως ανέλαβε την μηχανοργάνωση της εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ.
Είναι όμως ανεπίτρεπτο πολιτικά και δεοντολογικά η εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές στη ΝΔ και έχει την ευθύνη τους να διενεργεί δημοσκοπήσεις που φέρουν  να προηγείται τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο.
Ακόμη πιο ανεπίτρεπτο βέβαια είναι το τέχνασμα των “χρηματοδοτών” της προσπάθειας, για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα. Ποιός όμως ξεχνά τις απέλπιδες φωνές όλων των εργαζομένων που (ξανα) χρησιμοποιήθηκαν για τα παίγνια της κυρίας Αγγελοπούλου; Αλήθεια, οι χρηματοδότες τώρα θυμήθηκαν ότι έχουν λεφτά; Που βρισκόντουσαν τόσους μήνες; Που ήταν προεκλογικά όταν οι ΝΔ είχε πραγματικά ανάγκη από μία φιλική φωνή;
Για άλλη μια φορά λοιπόν, οι εργαζόμενοι θα (ξανα)χρησιμοποιηθούν για ιδιοτελείς σκοπούς και θα πεταχθούν σα στιμμένες λεμονόκουπες όταν τελειώσει ο ρόλος τους. Ιδιαίτερα εάν δεν βγει ο εκλεκτός, μην τους είδατε τους χρηματοδότες.
Ο κόσμος όμως δεν είναι πια χρυσόψαρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ