Ο Ελληνισμός της Βιέννης γιόρτασε και τίμησε τον ιεράρχη του κ. Μιχαήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ
Εκατοντάδες μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Βιέννη, συνεόρτασαν και τίμησαν σήμερα στην πανηγυρική δοξολογία στον ελληνοορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, την ονομαστική εορτή του ιεράρχη τους, Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ.
michael2
Στην πανηγυρική ομιλία του για τον εορτάζοντα, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, που συγχοροστάτησε της δοξολογίας επικεφαλής αντιπροσωπείας ιερωμένων από την Ελλάδα, έπλεξε το εγκώμιο του Μητροπολίτη Μιχαήλ, ο οποίος, όπως τόνισε, επί δεκαετίες με προσήλωση και σταθερότητα συνέβαλε τα μέγιστα στο υψηλό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πρωτοστάτησε στο διάλογο των Εκκλησιών, υπηρετώντας και εκπροσωπώντας επαξίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Μιχαήλ υπογράμμισε την τιμή και χαρά που αισθάνεται προεξάρχων της Ορθοδοξίας στην Αυστρία και Ουγγαρία, ευχαρίστησε το ποίμνιο των ελληνικών ναών της Βιέννης, που έχουν ιστορία αιώνων, Αγίας Τριάδας και Αγίου Γεωργίου, για την πίστη και συμπαράστασή του στο δικό του έργο, και μετέφερε τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Ελληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περασμένη Πέμπτη την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας.
Ο Μητροπολίτης Μιχαήλ τόνισε ιδιαίτερα την υπερηφάνεια που αισθάνεται ο Ελληνισμός της Αυστρίας, για το γεγονός ότι ο κ. Δρούτσας, ο οποίος μεγάλωσε και σπούδασε στη Βιέννη, είναι ο πρώτος Ελληνας της Ομογένειας της Αυστρίας που αναδεικνύεται στέλεχος ελληνικής κυβέρνησης, και προς τούτο του απηύθυνε θερμές ευχές για επιτυχία στα υψηλά του κυβερνητικά καθήκοντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ