Λιμενάρχης ο… Πάγκαλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε φλώροι, ούτε τσούλες οι Κινέζοι μεγάλε.
Εδώ μπορείς να παίξεις μπάλα? Βέβαια δεν θέλησα να παραποιήσω τον τίτλο από ΤΑ ΝΕΑ, αλλά μήπως, βασισμένος στην καθημερινή χρήση της γλώσσας εσείς ομιλείτε, αντί για Λιμενάρχης θα μπορούσαν ΤΑ ΝΕΑ να γράψουν Λιμενεργάτης? Και μην με αποκαλέσετε ούτε φλώρο ούτε τσούλα. Ψήφισα στις Ευρωεκλογές.
OLP 07 450x pagkalos
Μυστική συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου με τον Κινέζο πρέσβη για το θέμα της Cosco και της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε χθες.

Η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που εμφανίζουν τους Κινέζους να πιέζουν, δυσαρεστημένοι από τις εξελίξεις, το Μέγαρο Μαξίμου για ταχεία διευθέτηση του προβλήματος με τους εργαζομένους αλλά και της εκκρεμότητας που υπάρχει με την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Επίσης, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που εμφάνιζαν τον κ. Πάγκαλο να αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στη διαχείριση ζητημάτων τα οποία τείνουν να πάρουν διαστάσεις κρίσης για την κυβέρνηση.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της κινεζικής πρεσβείας, στο γραφείο της αντιπροεδρίας στην οδό Φιλελλήνων, με τη συμμετοχή και του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν έγινε επί της ουσίας συζήτηση και ότι οι δύο πλευρές κινήθηκαν περισσότερο διερευνητικά. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται μάλιστα να είπε πως “πρόκειται για συνεργασία στρατηγικής σημασίας και θα τηρηθούν οι συμφωνίες”. Την ίδια ώρα στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής υποδήλωνε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να τινάξει τη συμφωνία με την Cosco στον αέρα αναφέροντας ότι «οι επενδύσεις από το εξωτερικό και μάλιστα μεγάλες επενδύσεις είναι ένα μέρος της αγοράς και σαφώς μάς ενδιαφέρουν, διότι βεβαίως κρίνεται η αξιοπιστία μας ως προς τους εταίρους». Εκ παραλλήλου βεβαίως ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η σύμβαση με την Cosco δεν ικανοποιεί τη νέα διακυβέρνηση, για να προσθέσει ότι «έχει όμως κυρωθεί, είναι νόμος του κράτους, κι από εκεί και πέρα δεν σταματάμε την προσπάθειά μας να βελτιώσουμε αυτήν την σύμβαση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».
Χθες και επισήμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η κ. Κατσέλη και ο κ. Ανωμερίτης θα έχουν διακριτούς ρόλους στους χειρισμούς της υπόθεσης Cosco τονίζοντας ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς θα ρυθμίζει και θα καθοδηγεί τα εργασιακά ζητήματα και η υπουργός Οικονομίας θα έχει την ευθύνη για την πολιτική στη ναυτιλία. Για τον κ. Πάγκαλο η κυβέρνηση απέφυγε να πει με σαφήνεια ότι αναλαμβάνει ειδικό ρόλο, υπονοήθηκε όμως με την αναφορά ότι «όπου υπάρχουν ζητήματα θα παρεμβαίνει».
Image
Σύσκεψη συγκάλεσε ο Ξυνίδης
ΣΥΣΚΕΨΗ για το θέμα της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά συγκάλεσε την Παρασκευή και ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, καλώντας τους κ.κ. Γιώργο Ανωμερίτη, Γιάννη Μίχα αλλά και τους βουλευτές του Πειραιά. Η συνισταμένη όσων ειπώθηκαν συνοψίζεται στη φράση ότι «πρέπει να λυθεί το πρόβλημα άμεσα, πριν φτάσουμε στα δικαστήρια και έχουμε σημαντικά θέματα». Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο κ. Ξυνίδης ανέφερε ότι ίσως οι εργαζόμενοι περίμεναν περισσότερα πράγματα κατά το 15νθήμερο που μεσολάβησε από την προηγούμενη συζήτηση που έγινε μεταξύ υπουργείου και εργαζομένων έως την επανακήρυξη της απεργίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ