Καίριο χτύπημα στην Εργενεκον η σύλληψη Çiçek

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/22/belge.jpgΠαρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από το στρατιωτικό κατεστημένο να διασωθεί, ο Dursun Çiçek συνελήφθει με την κατηγορία συμμετοχής στην Εργένεκον.
Η έρευνα εις βάρος του είχε γίνει γνωστή όταν κλήθηκε αιφνιδιαστικά να καταθέσει για την υπόθεση τον περασμένο Ιούλιο, όπου και παρουσιάστηκαν οι περιβόητες “ανώνυμες” ενυπόγραφες όμως επιστολές που όριζαν συγκεκριμένες ενέργειες για την αποδόμηση του κυβερνώντος, Ισλαμικού κόμματος.
Ήταν τέτοια η σπουδή του στρατιωτικού κατεστημένου να τον προστατέψει, που τον περασμένο Αύγουστο προήχθει στον ανώτατο βαθμό του αρχιπλοιάρχου, μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και για άλλους κατηγορουμένους της υπόθεσης.
Παράλληλα, η ΜΙΤ αρνήθηκε κάθε σχέση μαζί του (τον Ιούλιο), αλλά οι έρευνες για τις σχέσεις του με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών συνεχίζονται μετά την ταυτοποίηση των υπογραφών του στα επίμαχα κείμενα.
Ο αρχηγός των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εξέφρασε την αντίθεση του στις κατηγορίες που βαραίνουν τους επιτελείς του. Η αποτελεσματικότητα όμως των δικαστικών ενεργειών έχει επιφέρει ένα παράπλευρο χτύπημα, αυτό της στρατολόγησης αξιωματικών λόγω του πανικού που κυριαρχεί από τη διάλυση των πυλώνων του παρακρατικού μηχανισμού.
Φαίνεται ότι ο Ερντογάν διδάχθηκε από τα λάθη του προκατόχου του Ερμπακάν (που είχαν στοιχίσει άλλωστε και στον ίδιο ως ισλαμιστή δήμαρχο Κωνσταντινούπολης μία αξέχαστη διαμονή στις Τουρκικές φυλακές). Ο Ερμπακάν είχε προσπαθήσει να αλώσει το στράτευμα με την μαζική εισροή ισλαμιστών στα κατώτερα και μέσα κλιμάκια γεγονός που του στοίχισε την εξουσία.
Μένει να δούμε τις αντοχές του Ερντογάν, αφού το παρακράτος έχει πολλούς φίλους στην Τουρκία και στο εξωτερικό (και κάτι Ελληναράδες που έσπευσαν να κατεβάσουν κάποια Links από ιστοσελίδες) αφού μοιράζει αφειδώς μαύρο χρήμα προς πάσα κατεύθυνση. ΚΑΙ στην Ελλάδα επαναλαμβάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ