ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η FRONTEX "πείθεται" από τις τουρκικές απειλές !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλο ένα βήμα πίσω, Ακούει κανείς εκεί στη κυβέρνηση η Καμπάνα Χτυπάει και δυνατά μάλιστα!!!

bell turkiye

Προφανώς ένα από τα θέματα που θα συζητήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Γιώργος Παπανδρέου, αν αποδεχθεί την πρόσκληση “για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν” όπως διατυπώθηκε στην επιστολή-πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού προς τον Έλληνας ομόλογό του, είναι και το θέμα του σε ποιά χώρα ανήκει το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι και οι λοιπές – κατά της Άγκυρα – “γκρίζες ζώνες”. Αφού είναι σαφές ότι η Τουρκία όχι απλώς δεν δέχεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Φαρμακονησίου, αλλά με την επιμονή της στην αναχαίτιση των αεροσκαφών της FRONTEX δηλώνει ότι τα νησιά της περιοχής είναι…τουρκικά!

Σήμερα τα ξημερώματα για άλλη μία φορά το εσθονικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε με κλήση ραντάρ από την τουρκική ακτή, πεώντας λίγα μέτρα μακριά από το Φαρμακονήσι με το αιτιολογικό ότι “κινείται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου”.

Το περιστατικό έγινε στις 05:10 σήμερα, λίγα λεπτά αφ’ότου είχε απογειωθεί (04:51) από το αεροδρόμιο της Κω.

Βέβαια οι Τούρκοι δεν τολμάνε να υλοποιήσουν την απειλή τους και να σηκώσουν¨μαχητικά, αλλά το ανησυχητικό είναι άλλο: Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, τα αεροσκάφη της FRONTEX, μετά την κλήση που δέχονται όντως απομακρύνονται από την περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου ή του Αγαθονησίου, ή άλλων περιοχών στις οποίες έχουν απειληθεί!

Και τα αεροσκάφη της FRONTEX, δεν έχουν επιχειρήσει σε κάποια σημεία π.χ. στην Σάμο όπου στις 2/8/2009 είχε αναχαιτιστεί πάλι εναέριο μέσο της FRONTEX. Άρα φαίνεται ότι “πιάνουν τόπο” οι τουρκικές απειλές. Το εσθονικό αεροσκάφος χθες το βράδυ, εκτέλεσε την αποστολή του, αλλά χωρίς να επιστρέψει στο σημείο όπου δέχθηκε την απειλή. Και σε ότι αφορά τον όρο “παρενόχληση” που χρησιμοποιεί το ΓΕΕΘΑ για τις απειλές που δέχονται τα αεροσκάφη της FRONTEX, είναι 100% λανθασμένος. Μια ματιά στα έγγραφα αποτύπωσης της αποστολής αρκεί για να γίνει αντιληπτό αυτό που λέμε. 

Δεν πρόκειται για “παρενόχληση”, αλλά για κανονικότατη αναγνώριση-αναχαίτιση, αφού οι χειριστές των αεροσκαφών ενημερώνονται ότι ίπτανται εντός τουρκικού ενάριου χώρου και τους ζητείται να απομακρυνθούν πριν την λύψη βίαιων μέτρων σε βάρος τους.

Η ορολογία που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές του τουρκικού ραντάρ είναι πολύ οξύτερη από την πάγια ορολογία που χρησιμοποιούν οι πιλότοι των ελληνικών μαχητικών που αναχαιτίζουν τα τουρκικά, αφού δεν διατυπώνεται καν η απειλή βίαιης απομάκρυνσης.

Μία απάντηση οφείλει η FRONTEX κυρίως σε ότι αφορά το γιατί τα αεροσκάφη της απομακρύνονται από το σημείο που δέχονται το τουρκικό απειλητικό σήμα. Αλλά και το ΓΕΕΘΑ οφείλει να αναθεωρήσει τον ορολογία που χρησιμοποιεί…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ