Τι τρέχει με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται, τίποτα δεν επιβεβαιώνεται. Γεγονός είναι ότι η κρίση άγγιξε βάναυσα τον χόρο του τουρισμού. Υπάρχουν εταιρείες κυρίως ξενοδοχειακές με εκατοντάδες εκατομμύρια ανοίγματα προς τις τράπεζες, ενώ οι τελευταίες συνεχίζουν να κρατούν τη ρευστότητα χωρίς να την διοχετεύουν στην αγορά.
Αίσθηση προκαλεί και η εμπλοκή του Βίκτωρα Ρέστη που φέρεται να “φλερτάρει” με τον όμιλο σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Αξίας.
Είναι δεδομένο ότι κάθε περίοδος οικονομικής και επιχειρηματικής κρίσης επιφέρει κινητικότητα και ανακατατάξεις. Και η τρέχουσα δυσμενής συγκυρία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ηδη αρκετές υπερδανεισμένες εταιρείες από διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, ακριβώς λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε, έχουν βρεθεί στα πρόθυρα πτώχευσης ή έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, αδυνατώντας να εκπληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους, ιδίως προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.”
Η κρίση βέβαια έχει πολλές διαβαθμίσεις και δεν πιστεύουμε ότι ο όμιλος ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που προαναφέρονται στο άρθρο. Ιδιαίτερα μετά τη γενναιόδωρη προσφορά που φημολογείται, με πρωτοβουλία του Νίκου Σηφουνάκη.
Ας ελπίσουμε ότι τα προβλήματα είναι πρόσκαιρα, άλλωστε η Grecotel είναι ένας κολοσσός, μία μόνιμη πηγή εισοδήματος για τον Ελληνικό τουρισμό και καμία τράπεζα δεν επιτρέπεται να της δημιουργήσει πρόβλημα ανεξαρτήτως του ανοίγματος. Παραγωγικές δραστηριότητες πρέπει να στηρίζονται ανεξαρτήτως αν μιλάμε για ποσά 75 ή 750 εκ. Προέχει το Ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Θα σας ενημερώσουμε για νεώτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ