Αμερική και ΝΑΤΟ – Θελουν να αλλάξουν τα σύνορά μας προς όφελος της Τουρκίας?

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θα είναι και η πρώτη φορά. Η αρχή έγινε με την Κύπρο με τον Henry Kissinger και τον Joseph Luns το 1974.
jlunskissingertelegram2 kissingertelegram1
Τότε είχε παραγγείλει ο Χένρυ Κίσινγκερ το “final cure” για τον Μακάριο και όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημά του Joseph Luns στον υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, θα βοηθούσε το ΝΑΤΟ και στο “final cure” του Μακαρίου αλλά και την απόβαση των Τούρκων στο νησί. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

cypruslunsras
Έτσι λοιπόν και σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν παράγγειλε, να τα βρούμε με τους Τούρκους όσον αφορά την εδαφική μας ακεραιότητα. Αναρτήσαμε δύο δημοσιεύσεις από το defence.gr που αναφέρονται εκτεταμένα στο θέμα.
1. AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θέμα επαναχάραξης συνόρων και ορίων θέτει η Άγκυρα με σημερινή ΝΟΤΑΜ !
2. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προκλητικός ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ – “Καθίστε να συζητήσετε τις απαιτήσεις της Τουρκίας” !
Με νέες πιέσεις προς την Αθήνα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι χώρες μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να συμβάλουν ώστε να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για καλύτερη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας στο Αφγανιστάν. «Χρειαζόμαστε ρεαλιστικές λύσεις». (σσ. ότι και αν σημαίνει αυτό)
Απειλεί δε ο κ. Ράσμουσεν ότι όσο διαρκεί το πρόβλημα, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να προστατεύσει δυνάμεις της Ε.Ε. που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.
Με αφορμή και γνώση των ανωτέρω δεν είναι λογικό να ρωτήσουμε ως Έλληνες πολίτες τι κάνει το Κράτος μας για αυτή την αναίσχυντη ενέργεια των Τούρκο-Αμερικανών? Για μας και για όλους του άλλους που θα ήθελαν να μάθουν διαβάσαμε στην σημερινή Ναυτεμπορική
τις δηλώσεις των κκ. Δημήτρη Δρούτσα και Ευάγγελου Βενιζέλου.
Δημήτρης Δρούτσας: H ελληνική πλευρά έχει παρουσιάσει «σειρά προτάσεων για την εκλογίκευση της συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, που ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια συναντά κάποια εμπόδια».
«Σκοπός και επιθυμία μας είναι η Ελλάδα να συνδιαμορφώσει ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα ενισχύει τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα της δράσης των δύο οργανισμών, πάντα με πλήρη σεβασμό στο διακριτό ρόλο και τις διαδικασίες τους»
Ευάγγελος Βενιζέλος: Η ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν δεν πρόκειται ούτε να ενισχυθεί ούτε -όπως αποφασίστηκε, την περασμένη βδομάδα, στο ΚΥΣΕΑ- να μετακινηθεί από την Καμπούλ.
«Αυτή είναι μια οριστική απόφαση, έχει ανακοινωθεί, ούτως ή άλλως προετοιμάστηκε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, λάβαμε υπόψη μας όλα τα δεδομένα και την ανακοινώσαμε και στο συμβούλιο υπουργών Άμυνας εδώ, άρα δεν θα αλλάξει αυτή η απόφαση»
Δηλαδή? Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε? Επαναδιαπραγμάτευση συνόρων ζητάει η Τουρκία και ο εκπρόσωπος της Αμερικής και o γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν συμφωνεί!
Θα πει κανείς στον Ελληνικό λαό πια είναι η επίσημη θέση του Κράτους μας επί της ταμπακέρας?
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 07:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ