Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Και ο επικήδειος ….

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ακριβώς το περιμέναμε…

epikhdeios

Εδώ και δύο μέρες ασχολούμεθα με το θέμα της Επαναχάραξης των συνόρων μας που θέτει η Τουρκία και ευχαριστούμε δημόσια το defence.gr που φέρνει τέτοια θέματα στην προσοχή μας.

Παρ΄όλα αυτά όμως η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009 “τα ζώα μου αργά”. Ή αν κάνουν κάτι είναι εν κρυπτώ. Από τις χλιαρές δηλώσεις Δρούτσα και Βενιζέλου, γνώμη μας είναι, ότι δεν κάνουν τίποτα. Άλλωστε και γι αυτό και στα τρία σχετικά άρθρα
1. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προκλητικός ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ – “Καθίστε να συζητήσετε τις απαιτήσεις της Τουρκίας” !
2. AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θέμα επαναχάραξης συνόρων και ορίων θέτει η Άγκυρα με σημερινή ΝΟΤΑΜ!
3. Αμερική και ΝΑΤΟ – Θελουν να αλλάξουν τα σύνορά μας προς όφελος της Τουρκίας?
θέσαμε την ερώτηση, Μας ακούει κανείς? Κάνετε κάτι? Πρίν λίγο επιβεβαιώνει το defence.gr οτι ΔΕΝ μας ακούει κανείς και ΔΕΝ γίνεται κάτι.

Με “μηδενική αντίδραση” απαντά η Ελλάδα στην τουρκική αμφισβήτηση ορίων και συνόρων. 18-11-2009 13:39:27

γράφει η ομάδα defence.gr

Με “μηδενική αντίδραση”, τουλάχιστον σε επίπεδο πρακτικών κινήσεων απαντά η Ελλάδα στην τουρκική ΝΟΤΑΜ με την οποία η Άγκυρα “βάπτισε” τουρκικό τον εναέριο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου και τουρκικής αρμοδιότητας τις αποστολές έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, αλλά το κυριότερο δήλωσε ευθέως ότι “δεν αναγνωρίζει όρια μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που δεν έχουν συμφωνηθεί διμερώς”. 

Το μεν Πολεμικό Ναυτικό διατάχθηκε να μείνει μακριά από την περιοχή (μόνο η πυραυλάκατος “Βλαχάβας” είναι αραγμένη στη Ρόδο και περιμένει εντολές), το δε υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε στη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα η ΥΠΑ με την οποία αντικρούει την δεύτερη τουρκική ΝΟΤΑΜ. Πέραν τούτου, ουδέν. Κάποιες αρχικές σκέψεις να σταλέί τουλάχιστον ένα σκάφος επιτήρησης ή μία φρεγάτα, έμειναν απλές σκέψεις.

Και αν σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών θεωρητικά υπάρχει “κάλυψη” από τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η ΥΠΑ, σε επίπεδο υπουργείου Άμυνας, η απόφαση να μην υπάρξει ούτε … ελληνικό βαρκάκι στην περιοχή ελληνικής αρμοδιότητας όπου οι Τούρκοι θα προχωρήσουν αυθαίρετα και “τσαμπουκαλίδικα” στην άσκηση έρευνας-διάσωσης, δημιουργεί ερωτηματικά.

Το να μένουμε σε επίπεδο ανταλλαγής ΝΟΤΑΜ και έτερον ουδέν, την στιγμή που η Άγκυρα προβαίνει σε μεγάλης έκτασης προβολή ισχύος (τέσσερις φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, μια κορβέτα, ένα ρυμουλκό στόχου, δύο περιπολικά σκάφη, μια ομάδα ειδικών αποστολών-SAT θα συμμετάσχουν στην τουρκοαιγυπτιακή άσκηση που γειτνιάζει και εν τέλει θα ενταχθεί σε αυτή και η άσκηση έρευνας-διάσωσης) μόνο απορίες δημιουργεί ως προς το τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται εμπράκτως η τουρκική θρασύτητα.

Σε διπλωματικό επίπεδο, το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «καταχρηστική» την τουρκική στάση που αμφισβητεί ευθέως τα σύνορα της Ελλάδος, την οποία επίσης χαρακτηρίζει ως «ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου». Μία κίνηση που θα έπρεπε να γίνει από πλευράς ΥΠΕΞ είναι να κληθεί ο Αιγύπτιος πρεσβευτής στην Αθήνα και να του κοινοποιηθεί σχετική διακοίνωση. Έγινε κάτι τέτοιο; 

Σε ότι αφορά την χθεσινή αποκάλυψη του defencenet.gr, για άλλη μιά φορά δημοσίευμα του defencenet.gr αναδημοσιεύθηκε στο σύνολο σχεδόν του ημερήσιου Τύπου (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΕSPRESSO, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-όπου μάλιστα έγινε και πρώτο θέμα-κλπ). Απλώς για άλλη μιά φορά συντάκτες και εφημερίδες δεν ανέφεραν την πηγή των δημοσιευμάτων τους…

Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΔΗΜΟΦΙΛΗ