Μια πολύ διαφορετική προσέγγιση της έννοιας ελληνικός λαός και έθνος στην παιδεία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17512 normal

του Σάββα Καλεντερίδη
Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο Γιαννιώτης άρθρο που αναφέρεται σε απόψεις που διατύπωσε δημόσια η νέα Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας (στη φωτογραφία με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που είχε προτείνει να γίνουν τα αγγλικά επίσημη γλώσσα της χώρας μας). Δεν διαβάσαμε το βιβλίο της και αρκούμαστε στα όσα αναφέρει το άρθρο που ακολουθεί, από τα οποία σταχυολογούμε τα:

-“Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες”
-“Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν”.
Φυσικά θα πρέπει να διαβάσει κανείς ολόκληορ το βιβλίο για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα του τί ακριβώς θέλει να μας πει η κ. Δραγώνα. Ούτως ή άλλως όμως, οι φράσεις αυτές από μόνες τους αποτελούν μια πρόκληση, όταν έχουν γραφεί και υιοθετούνται από ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει τόσο κρίσιμη θέση στο υπουργείο (πρώην εθνικής) παιδείας.
Δεν μας είναι γνωστό ποιά είναι η πορεία της οικογένειας της κυρίας Δραγώνα ή ποιά είναι τα επιστημονικά ή άλλα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζει τις απόψεις της.
Εμείς από την πλευρά μας ένα έχουμε να πούμε στην κυρία Γενικό, που έχει πλέον τις τύχες της παιδείας της χώρας μας στα χέρια της.
συνεχίζεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ