Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει ένα σούπερ-υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kim yong un sub missile
Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου βαλλιστικού πυραυλικού υποβρυχίου, δήλωσαν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Η στρατιωτική αντικατασκοπεία των ΗΠΑ εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να κατασκευάζει ένα υποβρύχιο “Sinpo-C-class” στο ναυπηγείο Sinpo στην ανατολική ακτή της χώρας. Οι προδιαγραφές του υποβρυχίου περιλαμβάνουν εκτόπισμα 2.000 τόνων, μέγιστο πλάτος 11 μέτρων και ηλεκτροκίνητο σύστημα πρόωσης.
«Οι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας είναι τώρα τόσο εντυπωσιακά ανώτερες, ώστε ο μόνος βιώσιμος τρόπος να επιβιώσει το ναυτικό της Πιονγκγιάνγκ, είναι να πάει υποβρυχίως», έγραψε ο ειδικός αναλυτής Kyle Mizokami ήδη από τον Αύγουστο, προσθέτοντας ότι «τα υποβρύχια της Βόρειας Κορέας έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα και σε περίοδο ειρήνης, της έκπληξης».
Στα μάτια του Πενταγώνου, η «επιδίωξη της Βόρειας Κορέας για την υποβρύχια εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση του καθεστώτος να διαφοροποιήσει την πυραυλική δύναμη του, ενισχύοντας την επιβιωσιμότητα της δύναμης και βρίσκοντας νέους τρόπους για να εξαναγκάσει τους γείτονές του», σύμφωνα με έκθεση του 2015 σε νομοθέτες.
Η έκθεση του Πενταγώνου αναφέρει ότι το ναυτικό της Βόρειας Κορέας «διατηρεί μία από τις μεγαλύτερες υποβρύχιες δυνάμεις του κόσμου, με περίπου 70 επιθετικά, παράκτια και μικρού τύπου υποβρύχια».
Το νέο υποβρύχιο της κατηγορίας Sinpo-C είναι «πιθανό» να είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το Diplomat.
Μια ανάλυση του 38 North της 11ης Οκτωβρίου, επιβεβαιώνει ένα βασικό στοιχείο. «Δεδομένης της συνεχιζόμενης κίνησης στα ναυπηγεία των μερών [στο ναυπηγείο της Sinpo], πιθανώς βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα ναυπηγικής βιομηχανίας», ανέφερε η ιστοσελίδα, επικαλούμενη δορυφορικές εικόνες που καταγράφηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ