Την παραίτηση του διεφθαρμένου Μαλτέζου πρωθυπουργού ζητούν οι γιοι της δολοφονημένης ηρωίδας Daphne Caruana Galizia

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 6162
https://olympia.gr/2016/04/19/panamapapers-εσκασε-η-βομβα-mossack-fonseca-πολιτικοί-μας-ζή/
Οι γιοι της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου απέρριψαν σήμερα την πρόταση του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ να δοθεί αμοιβή σε όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό των δολοφόνων της μητέρας τους και του ζήτησαν να παραιτηθεί.
Ο Μουσκάτ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης και έχει δεσμευτεί να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες της δολοφονίας της δημοσιογράφου την οποία έχει χαρακτηρίσει «μεγαλύτερη αντίπαλό του». Έχει μάλιστα ζητήσει τη συνδρομή και του FBI στις έρευνες.
Την Τετάρτη ο Μαλτέζος πρωθυπουργός δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει «ένα σημαντικό και χωρίς προηγούμενο ποσό» σε όποιον διαθέτει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη και καταδίκη των δραστών. Η δημοσιογράφος και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία έχασε τη ζωή της την Δευτέρα όταν εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητό της.
Οι γιοι της αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις και να δεχτούν την προσφορά.
Σε ανάρτησή τους στο Facebook απαντούν ως εξής:
«Έπειτα από μια μέρα αδυσώπητης πίεσης από την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Μάλτας για ό,τι απέμεινε από την οικογένειά μας να υιοθετήσει την πρόταση της αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ για την προσκόμιση αποδείξεων που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των δολοφόνων της μητέρας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τα εξής: Δεν μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή. Δεν μας ενδιαφέρει μια καταδίκη μόνο και μόνο ώστε οι κυβερνώντες οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν από την δολοφονία της μητέρας μας να γυρίζουν και να λένε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη, πέραν της ποινικής ευθύνης, θα αποδοθεί μόνο όταν όλα αυτά για τα οποία η μητέρα μας έδωσε μάχη–η απόδοση πολιτικών ευθυνών, η ακεραιότητα στη δημόσια ζωή και η ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία–αντικαταστήσουν την απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ